Storseger för Spurs efter duons show

Uppdaterad 2021-03-08 | Publicerad 2021-03-07

Gareth Bale plus Harry Kane är lika med sant.

Tottenham-duon fortsatte visa god form och samarbete i segermötet med Crystal Palace.

Dessutom skrev Kane historia ihop med Heung-Min Son – som nu har kombinerat till flest mål under en säsong i Premier League.

”Kane och Bale är det nya Kane och Son”, twittrade den förre Premier League-spelaren Gary Lineker under matchen mellan Tottenham och Crystal Palace.

Gareth Bale och Harry Kane hade då legat bakom samtliga tre mål hemma på Tottenham Stadium. Den förstnämnde walesaren inledde målskyttet efter 25 minuter, assisterad av Kane. Palace kvitterade visserligen genom Christian Benteke kort innan halvtid men efter pausen handlade återigen allt om den redan omnämnda Spurs-duon.

– Jag hade inte kommit hit om jag inte hade känt att jag kunde bidra, säger Bale till BBC.

– Det har tagit tid men sådan är fotbollen och min kropp. Just nu känner jag mig bra, förhoppningsvis håller formen i sig.

Kane bäst av alla

I den 49:e minuten nickade först Bale in ett nytt ledningsmål innan assistkungen Kane påminde alla om att även han kan avsluta. Fullträffen, en makalös rökare någon meter utanför straffområdet, innebar dels 3–1 samt att anfallaren hade legat bakom totalt 28 ligamål denna säsong (flest av alla). De siffrorna bättrade han på en kvart från slutet, då framspelad av ”gamla” radarpartern Heung-Min Son efter fint förarbete från inhopparen Erik Lamela som ersatte Bale. De två har därmed kombinerat till flest mål under en säsong i Premier Leagues historia (14 st). 4–1 blev slutresultatet.

Det ska tilläggas att Gareth Bale har gjort mål i tre raka hemmamatcher, något som senast hände i september 2018 (fyra raka matcher för Real Madrid). Dessutom är det åtta år sedan han lyckades med den bedriften i Spurs.

Segern fullbordar en bra vecka för José Mourinho vars lag klättrar upp till en sjätteplats i tabellen. Avståndet till fyran Chelsea är ynka två poäng. Roy Hodgsons Crystal Palace ligger fortsatt på en 13:e plats med åtta poäng till godo på bottenträsket.

Harry Kane och Gareth Bale hade stor show mot Crystal Palace.