Isaks starka facit – snittar mål var 55:e (!) minut

Alexander Isaks succé fortsätter.

20-åringen är nu uppe i 13 mål den här säsongen.

I Copa Del Rey snittar svensken mål var 55:e minut.

Två drömmål och en assist mot Real Madrid.

Alexander Isak är minst sagt inne i ett målstim just nu. Anfallaren fajtades under hösten för speltid med Willian José, men efter brassens försök att flytta under vintern har Isak fått mer speltid.

Och som han har levererat. På de fem senaste matcherna har Isak gjort sju mål. Totalt under säsongen har 20-åringen stått för 13 mål på 27 matcher (tio från start). Vilket betyder att han snittar ett mål var 90:e minut, under sina totalt 1171 spelade minuter.

TV: Se exklusiva höjdpunkter från matchen i Plus här

I Copa Del Rey (som du kan se på Sportbladet) verkar Isak trivas. Svensken har i cupen gjort sju mål och två assist på 384 spelade minuter. Ett snitt som innebär mål var 55:e minut.

Inte nog med målen så lyckades Real Sociedad slå ut självaste Real Madrid – och har efter matchen uppmärksammats friskt i media.

”Incredible night, incredible team! Through to the semifinals”, skrev Isak själv om matchen på Instagram på fredagen.

Målskytt på Bernabéu

Att bli målskytt på Santiago Bernabéu är det inte många som lyckats med, och framför allt inte svenska spelare.

Genom åren är det bara Markus Rosenberg som lyckats med bedriften, att göra mål på Real Madrids hemmaplan – Santiago Bernabéu. Rosenberg gjorde 2010 Racing Santanders enda mål i en match som slutade i förlust 6–1.

Zlatan Ibrahimovic och Kennedy Bakircioglü har även de gjort mål mot Real Madrid, men då på deras respektive hemmaplan. Zlatan i en 1–0-vinst för Barcelona och Kennedy i en 3–1-förlust för Racing Santander.

Grafik: Isaks tre senaste säsonger

Inför Stryktipset på lördag: Se expertens uppdaterade tips
här.

Vad säger du om Isaks succé? Vad är bäst för hans karriär just nu? Hur borde Janne Andersson använda honom i landslaget? Skriv din åsikt.

Denna chatt är stängd.

• 8 feb 2020

Isak isak forza! Du har ju allt som en spelare ska behöva, kommer komma långt o tack för att du finns 👍👍👌👌

Alexis

Isak bör rimligen stanna i Sociedad någon säsong till och försöka cementera sig i startelvan sett över en hel säsong. I landslaget bör han passa bra tillsammans med en defensiv anfallare som Marcus Berg, men kan också vara en dröminhoppare efter 55 min.

Stig Strand

Som en Fotbollsnörd så är det med ett STORT ❤️ som jag blir Djupt imponerad av Isak:s Fotbollstrollerier på Planen. Vilken ödmjuk & redan farlig forward han är redan. Man blir som Svensk otroligt stolt vad han presterar utomlands & i Landslaget. Messi:S & Ronaldos efterträdare är redan här. Grattis till Gnaget som hittade honom. Ska till Dublin i Sommar (har fått biljett) & jag bara läääängtar. Wow!

DIF Forever

när isac är i straffområdet så blir det ofta mål. han behöver inte tänka utan bara gör det.det är det som skiljer han från många andra anfallspelare som tar för långt tid på sig.slår vad om att han blir Sveriges bästa spelare i framtiden.