”Ohh, nej det där är inte offside”

AIK-tränaren fick bara 0–0 i debuten

Av: Emelie Fredriksson, Stefan Alfelt

Publicerad:
Uppdaterad:

KALMAR/STOCKHOLM.AIK fick bara 0–0 borta mot Kalmar FF i nya tränaren Bartosz Grzelaks debut.

Då hade hemmalaget ett mål tveksamt bortdömt och flera straffsituationer.

– Vi har en väldigt feg domarkår när det gäller fasta situationer, säger tränaren Nanne Bergstrand.

Matchen mellan Kalmar och AIK flyttades fram i 3,5 timme på grund av att AIK fastnade med sin buss i trafiken från Öland där det varit ett rån.

När matchen väl var igång var bara Kalmar FF som fick in bollen i mål – men hemmalagets Alexander Ahl Holmström blåstes av för offside i den 29:e minuten.

När han fick se reprisbilderna reagerade han starkt.

”Tråkigt som fan”

– Ooh, nej det där är nog inte offside. Det där är surt. Är det inte offside är det inte offside, det måste man kunna som domare. Det är tråkigt som fan, säger 21-åringen i Dplay.

Kalmar hade flera straffsituationer mot AIK, inte minst då Eric Kahl drog Douglas Bergqvist i tröjan. Tränaren Nanne Bergstrand var starkt kritisk till domarinsatsen.

– Det är snabba beslut, ibland har man det med sig och ibland emot sig. Det är mer helheten som jag tittar på, att man skyddar sig bakom med att man inte ser vem som började en förseelse. Hade jag varit domarbas i Sverige hade jag definitivt inte varit nöjd hur domarna hanterar fasta situationer. Vi har en väldigt feg domarkår när det gäller fasta situationer. Nu får vi väl straff emot oss i nästa match..., säger han.

För AIK var det första matchen med nya tränaren Bartosz Grzelak.

Med honom vid sidlinjen spelade laget sin fjärde match utan vinst. Stjärnan Nabil Bahoui är inte redo för 90 minuter än men gjorde ett nytt inhopp.

Bartosz Grzelak
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Bartosz Grzelak

”Köttar till oss poäng”

– Vi köttar till oss en poäng. Ett halvt steg framåt offensivt, säger han och menar att de kan förbättra ”nästan allt”, säger han i Dplay.

– Men det känns positivt. Grabbarna är positiva. Det är ett tufft läge men vi fått ny tränare och det känns positivt. Vi måste utnyttja energin framåt bara. Vi är inte där vi vill vara men vi kämpar på i alla fall.

Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.