Kalmar var på väg att bryta sin dystra förlustsvit.

Men Isaac Kiese Thelin ville annat.

MFF-anfallaren vände på matchen med sina två mål i andra halvlek.

1–2, 1–2, 1–2.

En klassisk resultatrad som för tankarna till Sveriges dystra VM 1990.

Det är även Kalmar FF:s facit de tre senaste matcherna – trots att smålänningarna har tagit ledningen med 1–0 varje gång.

Viktor Elm rullade säkert in ledningsmålet från straffpunkten efter att Anel Ahmedhodzic tagit med hand i eget straffområde. 34-åringen svarade för en stark första halvlek, men tvingades kliva av i den andra med en misstänkt knäskada. Då gick det utför för bortalaget.

Kiese Thelin matchhjälte

Ola Tovionen, som byttes in efter 45 minuter, var inblandad i det mesta framåt för Malmö, men det var Isaac Kiese Thelin som frälste skåningarna.

Anfallaren kvitterade i den 63:e minuten och avgjorde sedan i den 89:e.

– Det är upp till mig att vara där och hugga och det gjorde jag i dag, säger Kiese Thelin till Dplay.

Missade chansen till hattrick

På tilläggstid fick han chansen att göra hattrick – men straffen var svag och Lucas Hägg Johansson räddade. Ännu en straffmiss för MFF, något Kiese Thelin grämde sig för under matchen, men snabbt skakade av sig efteråt.

– Äh, två mål, tre poäng, säger han med ett skratt.

Malmö klättrade i och med segern upp till andra plats i allsvenskan. Kalmars förlust var lagets sjätte raka nederlag.