Experternas lag i VM-elvan: ”Poängspelare”

Av: Frida Fagerlund, Petra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

Managertävlingen VM-elvan drar snart igång!

Redan nu på fredag börjar VM-festen – här tar Sportbladets reportrar ut sina lag till den populära tävlingen.

Johanna Frändéns lag i VM-elvan.
Johanna Frändéns lag i VM-elvan.

▪▪ Sätter mina pengar på att Frankrikes Eugenie Le Sommer blir skyttedrottning i sommar och den lite större chansningen att Nigerias målvakt håller tätt. Min övriga filosofi är: blandat är bäst.

Erik Nivas lag i VM-elvan.

▪▪ Välkomna till framtiden! Med en medelålder på 24 år hade min elva förmodligen varit VM:s allra yngsta – men laget är likafullt ändå komplett med både spets, bredd, speed och (faktiskt) erfarenhet. Hur bra vi hade klarat oss i VM? Minst semifinal. Hur det går i det här sammanhanget? Topp-ett.

Simon Banks lag i VM-elvan.

▪▪ Benkarth i mål är så klart en chansning, med ettan Schults axelskada som möjlig dörröppnare. Tror att Australien, som tappat lite fart, kommer att hålla hyfsat tätt i en lätt grupp. Lite afrikanska mästarinnor, svenska goalgetters och ungdomlig amerikansk galenskap på det… så har vi ett lag som helt poängbyggs på det faktum att Hollands superstars kommer att vräka in mål. Klart!

Anna Rydéns lag i VM-elvan.

▪▪ Så ska Sanden bli till guld.

Ja, en sylvass van den Sanden tillsammans med Magdalena Eriksson som kan skapa oreda på fasta situationer. Det är huvudingredienserna i det här segerrecept. 

Både Sverige och Nederländerna har ett tacksamt spelschema inledningsvis. Sverige släpper förhoppningsvis inte in mål mot Thailand och Chile så Chelseaduon Eriksson/Andersson sitter fint i vad jag hoppas är en vattentät defensiv. För här ska det undvikas minuspoäng för förluster och insläppta mål!

Nederländerna får stå för offensiven med Shanice van den Sanden, som såg synnerligen spelsugen ut i genrepet mot Australien, i spetsen. Problemet uppstår när de möts i åttondelen, men det tar vi då... 

I övrigt så har jag kryddat med spelare från de lag som jag tror kommer göra upp om VM-bucklan. Allt för att slippa byta. 

Petra Thoréns lag i VM-elvan.

▪▪ Här är en Europatung elva som jag hoppas kan plocka många poäng i gruppspelet. I mål står holländskan Loes Geurts, men hon kommer med lite speltid i allsvenskan och jag håller tummarna för att det inte blir en chansning i mitt VM-lag. I backlinjen satsar jag dock på den unga amerikanska talangen Tierna Davidson, som ser ut att få förtroendet från start. Här finns också fransyskan Marion Torrent, som kan stå för en och annan poäng.

Offensiva djupledslöpande Sofia Jakobsson är poängspelare och står uppsatt som mittfältare. Det tar vi tillvara på! Elin Rubensson kostar inte skjortan och kommer att få mycket speltid, har jag tur blir det en och annan assist från skånskans fötter.

Mimmi Larsson som joker

Norska lagkompisen i Kopparbergs Göteborg Vilde Böe Risa är i fin form och amerikanska Rose Lavelle har fått gott omdöme.

Tunga poängspelare i anfallet tillsammans med svenska Mimmi Larsson som kommer att få inhopp och vem vet, med en svensk seger i premiären kan det ge en del speltid i andra gruppspelsmatchen.

Frida Fagerlunds lag i VM-elvan.

▪▪ I backlinjen var Magdalena Eriksson, som lägger många fasta situationer för Sverige, viktig att få in. Elin Rubensson har visat fin form under våren och känns prisvärd trots sin något mer defensiva roll i landslaget jämfört med klubblaget. Nikita Parris kan förhoppningsvis stå för målskyttet och Mimmi Larsson får bli min bubblare även om hon inte är en startspelare i dagsläget. 

Priserna på svenska spelarna:

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.