Vann mot Juventus - men kritiseras för behandling av Totti

Uppdaterad 2017-05-22 | Publicerad 2017-05-14

Radja Nainggolan och Roma besegrade Buffons Juventus.

Roma vann mot Juventus med 3–1 på hemmaplan.

Men segern lämnar en bitter eftersmak då Francesco Totti endast fick två minuter.

– Det är så trist att konstatera. Jag vet inte vad jag ska ta vägen, säger Viasats expert Martin Åslund.

Juventus, som kom till Rom med två raka kryss i ligan, hade möjligheten att säkra sin sjätte raka ligatitel.

Det började bra när Gonzalo Higuain serverade Mario Lemina öppet mål efter 21 minuter.

Roma replikerade snabbt genom Daniele De Rossi. Resultat stod sig halvleken ut. Men i andra ronden gav Roma liv till titelstriden.

Stephan El Shaarawy sköt in 2–1 i den 56:e minuten. Och knappt tio minuter senare ordnade Radja Nainggolan 3–1 till Roma.

Fyra poäng bakom Juventus

Juventus, som vilade flera spelare, jagade sedan ett mål för att ta sig in i matchen. Men Roma höll undan och tog tre viktiga poäng.

”Den gamla damen” toppar serie A, laget har 85 poäng. Roma är tvåa med 81 poäng, Napoli har 80 poäng. Det återstår två omgångar, sex poäng att spela om.

Mycket av eftersnacket handlar dock om Francesco Totti. Roma-ikonen, som ser ut att sluta spela efter säsongen, fick endast spela två minuter. 40-åringen rörde inte bollen en enda gång.

Totti var besviken att han fick så få minuter i sitt sista möte med Juventus. Han gick rakt ut i omklädningsrummet – han firade inte med fansen.

Spalletti får kritik

Viasat studios expert Martin Åslund var inte nöjd med att Roma-tränaren Luciano Spalletti bytte in Totti så sent.

– Det är så trist att konstatera. Vi ser Totti tacka domaren, tacka någon funktionär och knallar rakt ut i omklädningsrummet efter att ha slagit Juventus hemma med 3-1. Jag vet inte vad jag ska ta vägen. Men det är här och nu det här problemet är, det har skött dåligt hela säsongen, säger Martin Åslund.

Juventus har Crotone och Bologna kvar att möta den här säsongen, så laget är klar favorit att ta hem ligan med det försprånget och de motståndarna.

Roma ska möta Chievo och Genoa innan säsongen är slut.