Tung smäll för Bayern München

Publicerad 2018-10-06

Bayern München joggade hem ligan i fjol - storklubben tog sin sjätte raka titel.

Men den här säsongen har börjat tyngre.

Bayern München föll i kväll med 0–3 hemma mot Oscar Wendts Borussia Mönchengladbach.

Bayern München har haft två tunga veckor. Efter 1–1 mot Augsburg, förlust med 0–2 mot Hertha Berlin och oavgjort mot Ajax i Champions League skulle storklubben ta revansch hemma mot Borussia Mönchengladbach.

Men det blev en tung lördag.

Alassane Pléa gav bortalaget ledningen med 1–0 i tionde minuten. Några minuter senare utökade Lars Stindl till 2–0.

Bayern München jagade en reducering för att komma in i matchen. Robert Lewandowski hade en boll i nätet, men det dömdes bort för offside.

Patrick Herrmann faststället slutresultatet 3–0 i den 88:e minuten.

Förlusten innebär att Bayern München är på femte plats i Bundesliga. Borussia Mönchengladbach är tvåa i ligan.