Kaos i Danmark – alla (!) gör debut

Här samlas landslaget: ”Vad gör de ens här?”

Av: Andreas Käck, Simon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Twitter

På bilden ovan ser ni 24 okända danska män, ståendes vid en busskur i den slovakiska huvudstaden Bratislava.

Vad de gör där? De ska spela fotboll – i Danmarks A-landslag.

– Vad är det ens för mening att de kommer hit?, undrar Slovakiens förbundskapten Jan Kozak.

Det råder total kaos i dansk fotboll.

Fotbollförbundet (DBU) har fortfarande inte kommit överens med spelarföreningen om ett nytt kollektivavtal och landslagsstjärnor som Christian Eriksen och Kasper Schmeichel vägrar därför att spela.

Även förbundskapten Åge Hareide stannar hemma, så i onsdagens träningslandskamp kommer laget att ledas av den förre landslagsspelaren John ”Faxe” Jensen.

Men vilka ska han egentligen spela med?

Nu kommer svaret.

Foto: TT

”Märklig situation”

Truppen till matchen mot Slovakien har presenterats – och den består av spelare från danska tredje- och fjärdeligan, samt ett antal futsalspelare.

På tisdagskvällen anlände de till Slovakiens huvudstad Bratislava – samtliga redo att göra debut i det danska A-landslaget.

Hur de välkomnas av Slovakiens förbundskapten Jan Kozak?

Inte direkt med värme.

– Vad är det ens för mening att de kommer hit? Matchen ger oss ingenting, men nu är vi tvingade att spela den. Hade vi vetat att det skulle bli så här tidigare så hade vi kunnat lägga fokus på nästa match i stället. Det blir en märklig situation, säger han enligt TT.

Oro inför Nations League

Danske tränaren John Jensen erkänner att han inte har koll på spelarna han ska coacha.

– Jag hade ett snack med var och en av dem på flyget. Jag känner inte till någon av dem på förhand. Därför fick jag ta det helt från början och fråga vad de heter och vilken position de spelar på, säger han till danska Ekstra Bladet.

Krisen i det danska landslaget är total. Onsdagens match mot Slovakien är visserligen bara en träningsmatch, men på söndag kliver man in i nya Nations League, då man möter Wales och förhandlingarna mellan DBU och spelarföreningen ser i nuläget inte ut att återupptas förrän nästa vecka.

Lyckas man inte komma fram till en lösning så lär Danmark ställa upp med ett ”korpenlag” även i den nya Uefa-turneringen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.