Lloris döms till körförbud och böter efter rattfyllan

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Hugo Lloris, 31, körde bil gravt alkoholpåverkad.

Nu har den franske VM-guldhjälten fått sin dom.

Stjärnmålvakten döms att betala över en halv miljon kronor i böter och förbjuds att köra bil i 20 månader.

Två och en halv vecka har gått sedan Hugo Lloris åkte dit för rattfylleri.

Tottenham-stjärnan stoppades av polis klockan 02.20 på natten i centrala London och fick tillbringa mellan sex och sju timmar i häktet innan han på morgonen släpptes mot borgen.

När 31-åringens alkoholhalter offentliggjordes visade det sig att värdena var mer än dubbelt så höga som den tillåtna nivån av alkohol i blodet.

1 av 3 | Foto: Jack Taylor / GETTY IMAGES GETTY IMAGES EUROPE

– Jag vill helhjärtat be om ursäkt till min familj, klubben, mina lagkamrater, managern och alla fans, sa Lloris i ett uttalande kvällen efter att han blivit frisläppt och tillade:

– Att köra onykter är totalt oacceptabelt, jag tar fullt ansvar för mitt agerande och det här är inte sättet jag vill vara på.

Kaosartade scener

Under onsdagen anlände Lloris till domstolen Westminster Magistrates' Court för att där ställas inför rätta.

Både Daily Mail och The Mirror uppger att smått kaosartade scener uppstod när ett flertal fotografer i klungan runt stjärnan snubblade och blev liggande på marken.

The Guardian skriver att åklagaren Henry Fitch i sin utläggning slagit fast att en civil polisbil upptäckt Lloris natten till den 24 augusti när han körde på ett uppseendeväckande sätt.

Enligt åklagaren höll målvakten på att styra rakt in i parkerade bilar innan han återfick kontrollen igen. När polisen sedan stoppade fordonet upptäckte de spyor och sa att Lloris behövde hjälp för att ta sig ur bilen.

”Väldigt allvarligt brott”

Stjärnmålvakten döms att betala 50 000 pund i böter, motsvarande 590 000 kronor, och förbjuds att köra bil i 20 månader.

Domaren Amanda Barron motiverar domen så här, enligt The Guardian:

– Det här är ett väldigt allvarligt brott. Inte bara utsatte du ditt eget liv för fara men också din passagerares. Det var ren tur att du inte orsakade någon skada gentemot andra fordon eller fotgängare i centrala London.

När den förre Manchester City-spelaren Yaya Touré fälldes för rattfylla 2016 tvingades han böta 54 000 pund, då motsvarande dryg 625 000 kronor, och fick sitt körkort indraget i 18 månader.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.