TV4-profilerna i allvarlig trafikolycka: ”Tänkte att det går åt helvete”

Publicerad:
Uppdaterad:
Anders Andersson och Jesper Hussfelt.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Anders Andersson och Jesper Hussfelt.

FOTBOLL

Jesper Hussfelt och Anders Andersson kommenterade åttondelsfinalen mellan Sverige och Schweiz.

Men dagen före, på plats i S:t Petersburg, höll det på att gå riktigt illa.

Duon var inblandad i en allvarlig trafikolycka, som Expressen var först att skriva om.

– Jag hann reagera på några tiondelar, titta upp och tänka att det här förmodligen går åt helvete, säger Jesper Hussfelt till Sportbladet.

Lasse Granqvist missade åttondelsfinalen mellan Sverige och Schweiz på grund av lunginflammation. TV4 valde då att ge förtroendet till kommentatorsparet Jesper Hussfelt och Anders Andersson.

De flög från Niznij Novgorod till S:t Petersburg dagen före match. Väl på plats höll det på att gå illa för Hussfelt och Andersson.

När de landade i staden på måndagskvällen var det ett kraftigt regnväder. Strax därefter var duon inblandad i en allvarlig trafikolycka, som Expressen var först att rapportera om.

”Hörde Anders skrika”

Hussfelt och Andersson beställde en uber för att ta sig till hotellet. De upplevde att chauffören började köra fort och farligt, och det fanns inga bälten i baksätet.

Sportbladet har varit i kontakt med Jesper Hussfelt, som berättar om olyckan.

– Jag satt i telefon med min fru när jag hörde Anders skrika ”vi krockar”, och då körde vår chaufför väldigt fort. Jag hann reagera på några tiondelar, titta upp och tänka att det här förmodligen går åt helvete, säger Hussfelt.

Framför deras bil stod en bil stilla på vägen, den bilen försökte göra en u-sväng för att komma över till motsatt körbana.

Regnet gjorde att bilen med tv-profilerna fick vattenplaning och var på väg in i bilen som stod framför. Men chauffören lyckades parera så pass mycket att bilen lyckligtvis endast träffade bakdelen på den andra bilen.

– Bilen vi körde in i hade svängt rakt över vår vägbana och stod stilla när vi körde in i den, säger Hussfelt.

– Vi har varit medvetna om att vi hade änglavakt denna gång. Emotionellt sett har det varit som att gå igenom ett dygn med mycket hög ambitionsnivå i våra jobb samtidigt som vi fick skjuta denna händelse åt sidan fram tills slutvisslan gick i Sveriges match. Efter matchen satt vi kvar på våra platser länge och kände oss tacksamma för att allt hade gått så bra. Det var en mental urladdning.

”Hon var helt blodig”

Den andra bilen flög rakt upp på en refug och träffade en vägskylt, som vek sig.

– Det satt en kvinna i baksätet på den andra bilen, hon var helt blodig och hämtades med ambulans. Det var riktigt otäckt, säger Anders Andersson till Expressen. 

Tv-profilerna klarade sig utan allvarliga skador.

– Anders fick skrubbsår i pannan och över armen men jag klarade mig undan rätt så bra. Helt ärligt så känns det lite som att leva i Twilight Zone nu, som om vi hade nån typ av tur som man inte alltid kan räkna med när man krockar i så hög fart, säger Hussfelt.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.