Barça-mittfältaren Sergi Roberto klev av skadad efter 18 minuter.

Men inget ont som inte har något gott med sig.

Ersättaren Ivan Rakitic satte två mål och fixade segern mot Bate Borisov.

I förra veckan säkrade Bate Borisov den vitryska ligatiteln för tionde året i rad. Men på den stora europeiska scenen har Bate Borisov det fortsatt tufft.

Barcelona, med Munir som ersättare till skadade Lionel Messi, hade visserligen en tung första halvlek där man inte lyckade spräcka nollan och dessutom tvingades till ett byte på skadade mittfältaren Sergi Roberto.

Chippade in avgörandet

Men den skadan skulle också visa sig vara ett lyckokast i matchen för spanjorerna. För Ivan Rakitic tog verkligen tillvara på sitt inhopp.

I 48:e minuten dunkade han upp 1-0 i taket från dryga 20 meter och en dryg kvart senare hittade Neymar honom fri i straffområdet där han iskallt chippade in 2-0.

Det blev också slutresultatet i matchen. Segern tar Barcelona upp på sju poäng i toppen av gruppen, Bate Borisov ligger trea på tre poäng.