Kandidaten: ”Svårt att tacka nej till Malmö”

Publicerad:

FOTBOLL

Pep Clotet Ruiz vill tillbaka till Malmö FF

Clotet Ruiz.
Foto: TT
Clotet Ruiz.

Josep "Pep" Clotet Ruiz, 38, har nämnts som en het kandidat till att ersätta Åge Hareide som huvudtränare i Malmö FF.

Nu öppnar han för en återkomst.

– Alla vet att jag har ett speciellt band till Malmö, säger han till Kvällsposten.

Malmö FF står fortfarande utan en huvudtränare. Efter Åge Hareides avsked har flera kandidater nämnts som potentiella ersättare till tränarposten. Ett av dessa är Josep Clotet Ruiz som var assisterande tränare i klubben när laget tog SM-guld 2010.

"Jag älskar MFF"

Nu står han utan arbetsgivare efter det att han tvingats lämna Premier League-klubben Swansea, där han var assisterande tränare till Garry Monk. Och banden till den allsvenska klubben finns definitivt kvar för spanjoren.

– Det handlar inte bara om laget i sig. Det är det emotionella som håller mig knuten till MFF. Jag älskar klubben, staden och fansen. Dansen är de mest högljudda jag någonsin sett och jag får fortfarande meddelande från folk i klubben och supportrar som ber mig komma tillbaka. Det är något jag verkligen uppskattar, säger han till Kvällsposten.

Malmö FF har tagit sin lilla tid i arbetet att hitta en ny huvudtränare. Clotet Ruiz berättar att han respekterar det utdragna arbetet och verkar onekligen vara sugen på en återkomst.

– Jag måste respektera processen. Styrelsen sköter den diskret och det är så det ska skötas. För min del är det som sagt bara väldigt svårt att säga nej om Malmö skulle fråga mig.

Är redo för jobbet

Efter tränaruppdrag i Halmstads BK, norska Viking och senast som assisterande manager i Swansea, känner han sig mer än redo för uppdraget som huvudtränare för Malmö FF.

– Jag känner mig mer än redo. Jag har haft tre erbjudande från stora klubbar de sex senaste månaderna, men jag ville stanna i Swansea. Efter min tid i Skandinavien, Spanien och England känner jag att jag har erfarenhet nog att träna vilket lag som helst på högsta nivå. Jag är ung, men jag har också jobbat med detta länge, säger Clotet Ruiz och fortsätter:

– Jag har följt dem sedan jag lämnade klubben och har haft regelbunden kontakt med Åge och andra i klubben. Jag känner till klubben väl, styrelsen, personalen och många av spelarna. De känner också mig väl. Så om jag en dag återkommer, då kommer det att bli som att komma hem.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.