Uppdaterad 2017-02-21 | Publicerad 2017-02-20

Kim Källström var överlägsen.

Då... förlorade Djurgården.

– Det kändes bittert, säger Källström efter förlusten mot Degerfors.

Inledningsvis handlade allt om Kim Källström. Utnämnd till lagkapten inför matchen. Därefter hyllad med stående ovationer och ett öronbedövande jubel när lagen ställde upp på Tele2 Arena.

– Jag är jättestolt över att få vara lagkapten. Det är en ära, säger Källström.

Och – i sin första match för Djurgården – redan lagets ohotade spelmotor.

Olunga hyllade Kim

Men det började illa för Djurgården. Ett respektlöst Degerfors utnyttjade slarv i hemmalagets backlinje – Souleymane Koné och Elliot Käck de skyldiga – och rutinerade Shpetim Hasani kunde påpassligt stöta in 1–0 redan efter 30 sekunder.

– Det kändes bittert. En rätt seg start att få... säger Källström.

Özcan Melkemichel var så besviken på Koné att han bytte ut nyförvärvet redan i paus.

– Han var inte tillräckligt bra. Om jag ska behöva tänka på spelarnas känslor kan jag träna på juniornivå, säger Djurågrdens tränare.

I övrigt var det alltså Kim Källströms halvlek. 34-åringen dikterade spelet och briljerade med väl avvägda passningar från sin lågt sittande mittfältsposition. På läktaren satt förre skyttekungen Michael Olunga, som åkt från Kina bara för att följa Källströms debut, och var imponerad.

– Jag ville se hans första match. Herregud vad bra han är. Han sätter ju 98 procent av sina passningar och är på en helt egen nivå, säger Olunga.

Källström kritisk

Det dröjde dock till den 62:a minuten innan ett ineffektivt Djurgården lyckades kvittera. Kim Källström tog sig högre upp i banan och överlappade Kerim Mrabti som släppte bollen vidare. Veteranen kom runt på kanten och skickade in ett lågt inspel framför mål – som Amadou Jawo enkelt kunde stöta in i mål.

– Kim är klass, säger Melkemichel.

Det blev dock en kortvarig lycka för Djurgården. Bara minuter senare kom Degerfors Erik Lindell runt på kanten och serverade Hasani ett rappt inlägg. Forwarden tryckte sig före Jacob Une Larsson och styrde in 2–1 bakom Andreas Isaksson.

– De är väl inne i vårt straffområde två gånger den här matchen och gör två mål. ”Isak” rörde väl typ inte bollen med händerna? Där har vi definitivt att jobba med.

Degerfors höll undan

Djurgården kom aldrig närmare en frispark i stolpen av Magnus Eriksson och ett tappert bortalag höll undan.

– Det kändes snöpligt. Vi spelade ganska bra men är väl medvetna om att vi måste vinna en sån här match.

Därmed går Degerfors upp i delad ledning med Brommapojkarna i gruppen. Djurgården och Helsingborg sackar efter.