Elfsborg tog sjätte raka segern

Publicerad 2023-05-14

Elfsborg har konserverat den starka formen.

Mot Värnamo kom sjätte raka vinsten för Boråslaget, sedan slutresultatet skrivits till 2–0.

– Det är underbart, säger målskytten Alexander Bernhardsson till Discovery.

Elfsborg är nu ny tvåa i tabellen bakom serieledande Malmö FF.

Gästerna höll tätt i en dryg halvlek, men i den 52:a minuten spräckte Jacob Ondrejka Värnamos nolla, när han satte 1–0 efter att ha nickat bollen i en vacker båge in i nät bakom en chanslös Jonathan Rasheed i gästernas mål.

Gjorde mål direkt i comebacken

Efter målet tog hemmalaget över matchen helt och med 20 minuter kvar utökades ledningen till 2–0. Målet gjordes av inhopparen Alexander Bernhardsson, som bara varit på planen i fem minuter när han stötte in returen på Ahmed Qasems skott.

24-åringen som var given i startelvan i inledningen av säsongen, hade missat de senaste matcherna på grund av skada. Nu gjorde han comeback – och nätade direkt.

– Det var otroligt skönt att vara tillbaka. Man blir avundsjuk när man sitter och kollar på när laget presterar som de gör, säger han till Discovery.

Tufft schema väntar

Värnamo lyckades aldrig hämta upp underläget och Elfsborg tog därmed sjätte raka segern i årets allsvenska.

Närmast väntar dock tre tuffa matcher för Boråslaget, då man ställs mot Norrköping (borta), Malmö (hemma) och Djurgården (hemma).