Linköping vände och vann – avgjorde sent

Uppdaterad 2022-09-20 | Publicerad 2022-09-19

Linköping såg länge ut att gå mot poängtapp borta mot Vittsjö.

Då avgjorde Olga Ahtinen i 84:e – vilket skickade upp Linköping på andra plats i tabellen.

– Jag är så stolt, säger matchhjälten till Viaplay.

Topplaget Linköping var jakt efter viktiga poäng borta mot mittenlaget Vittsjö. Men det var hemmalaget som tog kommandot i matchen. Vittsjö gjorde även tidigt 1–0 i matchen, efter ett vackert avslut av Jutta Rantala.

– Det här är världsklass. Vilken kyla och vilken speluppfattning det här handlar om, säger Viaplays expert Saga Fredriksson.

Vittsjö behåll sin ledning under den första halvleken och Linköping hade svårt att skapa några riktigt farliga målchanser.

Men så kom kvitteringen, i den 58:e minuten. Efter ett inlägg från vänsterkanten kunde Michelle De Jongh trycka in 1–1.

PLUS: Lönelista 2022: Så mycket tjänar spelarna i damallsvenskan

Avgjorde sent

Likaläget stod sig länge i matchen – men bortalaget lyckades få fram ett sent avgörande. I den 84:e minuten avlossade Olga Ahtinen ett långskott, som smet in precis vid den vänstra stolpen.

– Avslutet är distinkt och välplacerat. Linköping äter sig in i matchen och förvaltar sina chanser allt bättre, säger Saga Fredriksson.

Målet blev det sista i matchen, och Linköping kliver upp på andra plats i tabellen i och med 2–1-resultatet. Vittsjö ligger på sjunde plats i tabellen.

– Det är alltid jättesvårt att spela här. Men jag är så stolt att vi kunde ta tre poäng, säger Olga Ahtinen till Viaplay.

Samtidigt vann Piteå norrlandsderbyt mot Umeå med 1–0. Josefin Johansson blev stor matchhjälte med sitt mål i den 40:e minuten. Målet innebär att Umeå fortsatt ligger kvar som nästjumbo i tabellen, medan Piteå klättrar upp på sjätte plats.