”Jag kan inte döda dem som Depay”

Mourinhos svar efter ”sprickan i United”

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:
Martial har fått nöja sig med att bänkas av Mourinho. Här i mötet med Hull 10 januari.
Foto: Rui Vieira / TT / NTB Scanpix
Martial har fått nöja sig med att bänkas av Mourinho. Här i mötet med Hull 10 januari.

FOTBOLL

Anthony Martial påstås ha varit rasande efter petningen i matchen mot Stoke och krävt en förklaring.

Nu kommer en motivering från José Mourinho.

– Jag kan inte ge en spelare chansen hela tiden och döda de andra, säger Mourinho.

”Relationen mellan de båda är frostig igen. Martial och hans representanter är vansinniga efter petningen mot Stoke utan att få någon riktig förklaring från Mourinho” skrev Daily Mail efter att Anthony Martial petats i lördagens Premier League-match mot Stoke. Detta sedan Martial dessutom blivit utbytt efter 65 minuter i matchen innan mot Liverpool.

”Tog inte chansen”

Inför torsdagens Ligacupmöte med Hull City motiverar nu managern José Mourinho sina val.

– Jag tycker inte att han förlorat fokus men han tog inte den stora chans han fick, säger portugisen enligt ESPN och jämför med Memphis Depay som nyligen såldes till franska Lyon:

– När vi talade om Memphis Depay talade vi om att det var den enda positionen där vi hade för många spelare. Vi har fortfarande fem spelare kvar där. Jag kan inte ge en spelare chansen hela tiden och döda de andra. Jag tycker att jag gjorde det med Memphis när jag såg honom som sistavalet och därmed inte gav honom några möjligheter.

Mourinho säger nu att Martial konkurrerar på samma villkor som Juan Mata, Marcus Rashford, Henrich Mchitarjan och Jesse Lingard om anfallsplatserna vid sidan av Zlatan Ibrahimovic och Wayne Rooney i startelvan.

– Sådan är verkligheten. Jag kan inte ge samma spelare chans efter chans och inte ta hänsyn till de andras insatser.

Neville: Katastrofal

Uttalandena kommer också som svar på de oroliga röster som höjts kring Anthony Martials utveckling. Efter övergången från Monaco för över 400 miljoner kronor sommaren 2015 gjorde 21-åringen 17 mål under sin debutsäsong. Under Mourinho har målskörden den här säsongen stannat vid blygsamma sex mål på 21 matcher.

”Han uppfyller bara en liten del av sin potential. Han går från att vara sensationell till katastrofal. Men låt oss hoppas att han kommer igång nu”, skriver United-legendaren Gary Neville på Twitter.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.