Avdic bröt måltorkan - nätade mot MFF

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BILDBYRÅN

FOTBOLL

Det dröjde sju framträdanden – sedan spräckte Denni Avdic nollan.

27-åringen slog till med säsongens första allsvenska mål och räddade poäng mot Malmö FF.

– Det är klart att det var skönt, säger Avdic.

Carlos Strandberg, som lånades in till AIK under vårsäsongen, verkar har gjort sitt sista framträdande i allsvenskan den här säsongen 2016.

Det mesta talar för att anfallaren återvänder till CSKA Moskva, även om 20-åringen helst stannar i AIK.

Totalt sju allsvenska mål

Strandberg har varit otroligt nyttig för AIK med sju mål på tolv matcher den här våren. I dag – i mötet med Malmö FF på Friends Arena – blev han dock mållös.

AIK:s fans fick i stället se Denni Avdic, som sågs som potentiell skyttekung när han hämtades in före säsongen, spräcka målnollan i allsvenskan 2016.

– Det är klart att det var skönt. Men jag har vetat om att det bara är att stänga öronen, köra på, jobba, slita så kommer det lossna till slut. Nu fick jag in den, säger Avdic i den mixade zonen efteråt.

– I mitt huvud har det bara varit att stänga av och jobba stenhårt. Jag försöker göra det jag är här för att göra. Jag har inte spelat speciellt mycket. Jag ska inte komma med bortförklaringar, det har inte blivit så många matcher helt enkelt.

Det var 27-åringens sjunde framträdande i AIK-tröjan i allsvenskan den här säsongen. Avdic spelade dock inte på topp mot MFF, det blev en mittfältsroll i Rikard Norlings 3-5-2.

Snyggt mål av MFF

Malmö FF tog ledningen på Friends Arena. Efter en kvart bjöd Markus Rosenberg på ett fint förarbete innan han lade bollen i djupet till Anton Tinnerholm. Högerbacken spelade in bollen till Vidar Örn Kjartansson som avslutade snyggt i första hörnet. Hans nionde mål.

Avdic 1-1-mål kom precis före halvtid. Efter miss i kommunikationen mellan Anders Christiansen och målvakten Johan Wiland fick Carlos Strandberg en gratischans. Han drog den i stolpen och Avdic skickade in returen.

– Det var rörigt framför mål och Carlos är stark där, säger Avdic.

Oförändrat i toppen

Malmö FF toppar allsvenskan efter 14 omgångar, laget har 31 poäng. Skåneklubben är tre poäng före tvåan IFK Norrköping. AIK är på femte plats med 24 poäng, samma som fyran Örebro SK.

– Det är många matcher kvar. Det är ingen mening att tänka på det nu, säger Avdic.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.