Linköpings OS-hjältar hyllades innan cupsegern

NORRKÖPING. Så sent som i fredags natt tog fem Linköpingsspelare emot OS-silvermedaljer runt halsen.

Redan i dag var de tillbaka i klubbtröjorna – och fick ta emot hyllningar.

Sedan körde Linköping över Norrköpingslaget Smedby med 14-0 i Svenska cupen.

I fredags natt tog svenska landslaget ett OS-silver på ett fullsatt Maracana efter finalförlusten mot Tyskland.

Men redan i dag var flera av silverhjältarna tillbaka i vardagen.

Hyllades innan matchen

Linköping, som hade hela fem spelare med i OS-laget, ställdes mot division 1-laget Smedby borta.

Jessica Samuelsson, Stina Blackstenius, Magdalena Eriksson, Jonna Andersson och skadade Fridolina Rolfö fick ta emot blommor och hyllningar innan domaren blåste igång matchen.

Med på planen fanns sedan tre av de fem spelarna – och det var ett Linköping som fullständigt körde över division 1-laget.

Total överkörning

Redan i fjärde minuten smällde det första gången, när Kristine Minde kunde placera in 1–0 efter förarbete och passning snett inåt bakåt av skyttedrottningen Stina Blackstenius. Efter det rullade det bara på.

Linköping kunde spela ut och lämnade knappt ifrån sig bollen och hemmalaget hade inte ett avslut på mål under hela matchen.

I halvtid stod det 5–0 till gästerna och med två ramträffar och siffrorna kunnat vara betydligt större. Andra halvlek såg ut som den första och Linköping fortsatte att forcera framåt och ösa in mål.

Blackstenius med två mål

Då fick dessutom Blackstenius skriva in sig i målprotokollet när hon gjorde både 9-0 och senare 11-0. 20-åringen hann också med fyra målgörande passningar i matchen som slutade med de förkrossande siffrorna 14–0 till Linköping.

Den allsvenska serieledaren är därmed vidare till omgång tre i Svenska cupen.

Redan i helgen väntar en ny cupmatch. På söndag möter Linköping guldrivalen Rosengård i finalen av årets cupspel.