Först fick han en utskällning av Marc-Andre Ter Stegen efter chocken.

Sedan avgjorde Luis Suarez matchen för Barcelona.

– Vi var tvungna att visa att vi är Europamästare, säger han.

Barcelona saknade Lionel Messi i Champions League-mötet mot Bayer Leverkusen. Stjärnan är skadad och ersattes i startelvan av Sandro Ramirez.

Anfallaren hade två bra lägen att spräcka Barcelonas nolla i den första halvleken, men lyckades inte få hål på Leverkusen.

I stället var det bortalaget som chockade katalanerna. I den 22:a minuten nådde Kyriakos Papadopoulos högst i luften och nickade in 1-0 efter svagt ingripande av Marc-Andre Ter Stegen.

Neymar prickade stolpen

Barçamålvakten blev rasande på Jeremy Mathieu och Luis Suarez som han inte tyckte skötte sitt jobb i markeringen.

Neymar hade en boll i stolpen, men Leverkusen gick till halvtidsvila i ledning.

Efter timmen spelad kom nästa smäll för Barcelona. Andrés Iniesta tvingades kliva av efter att ha skadat baksida lår. Det är oklart hur länge han blir borta.

– Iniestas skada är sorligt, först och främst för spelaren men sen för att det är som ett skämt, säger tränaren Luis Enrique, som börjar bli trött på Barcelonas skador.

Men hemmalaget fick i alla fall en seger att glädjas över.

Inhopparen Sergi Roberto höll sig framme och stötte in en målvaktsretur i den 81:a minuten. Mindre än två minuter senare gav Surez Barcelona ledningen.

2-1 blev också slutresultatet och Barça kom undan med tre poäng.

– Vi visade mycket karaktär. Det var en laginsats. Leo är fantastiskt, men resten av oss anfallare behöver göra vårt jobb nu, säger Suarez enligt AS.