”Bra för Engvall att göra mål”

Publicerad 2016-01-30

GÖTEBORG. Tobias Hysén ansluter till IFK Göteborg om några dagar.

Hans blivande anfallspartner, Gustav Engvall, avgjorde med enda målet när Blåvitt besegrade Sarpsborg.

– Engvall har blivit fysiskt starkare, säger Jörgen Lennartsson till CMore.

IFK Göteborg

Jörgen Lennartsson lät fjolårsnyförvärven Lawson Sabah (centralt mittfält) och Prosper Kasim (anfall) spela från start i säsongens första träningsmatch för IFK Göteborg mot norska Sarpsborg, elva i norska elitserien i höstas.

Den ghananska duon var vad som imponerade under de första 45 minuterna från hemmalaget.

Kasim hade en chansfattig halvleks bästa möjlighet, men anfallarens fina skott tippades till hörna av Sarpsborgsmålvakten Arild Östbö i den utsålda (drygt 2 000 åskådare) nya inomhushallen i östra Göteborg,

Sent segermål

Landsmannen Sabah imponerade mest av dem båda från sin centrala mittfältsposition med utsökt bollbehandling och bra driv.

Till den andra halvleken gjorde IFK Göteborgstränaren Jörgen Lennartsson hela sju byten.

Patrik Karlsson Lagemyr var pigg på vänsterkanten, men Blåvitt fortsatte att vara ineffektivt.

Tom Pettersson och Sören Rikes hade varsin nick över och dansken, som spelade andra halvlek som anfallare bredvid Engvall, missade ett jätteläge efter förarbete av Engvall och Lagemyr.

Det dröjde tills 84:e minuten innan målnollan spräcktes.

IFK Göteborg ställde om snabbt. Sören Rieks hittade Jakob Ankersen som passade fram på ett tillslag till en djupledslöpande Gustav Engvall.

Anfallaren höll på typiskt manér starkt undan Sarpsborgsförsvararen Anders Östli och lyfte in 1-0 stolpe in.

”Mest trött och seg”

Sett till både hur spelet fördelade sig och chanser, ett mycket rättvist segermål för IFK Göteborg.

– Det var kul att komma igång, att gå från träning till match. Det fanns en del bitar som var okej, speciellt under den första halvleken. Andra halvlek var helt klart sämre, säger Jörgen Lennartsson till CMore.

– Det är alltid bra att vinna, bra för självförtroendet och för Engvall att göra mål. Han har jobbat hårt och blivit fysiskt starkare i vinter, säger Lennartsson.

– Jag kände mig mest trött och seg i dag, säger Engvall själv med ett leende. Men det var skönt att få peta in ett mål.

Hur låter det att spela ihop med Hysén framöver?

– Det låter ganska mysigt, tycker jag. Det kan bli riktigt bra, säger Gustav Engvall till CMore.