Oavgjort mellan Djurgården och Gif Sundsvall

Av: Pelle Strandman, Lo Hägerfelth

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN

Djurgården och Gif Sundsvall spelade oavgjort.

1–1 blev resultatet som håller kvar Djurgården på fjärde plats i tabellen.

–Jag hade helst stått här med tre pinnar i bagaget. Så det känns surt, säger Djurgårdens nyförvärv Nicklas Bärkroth.

Sex segrar på de sju senaste ligamatcherna, åtta utan förlust med Europa League-kvalet inkluderat.

Djurgårdens IF kom till match mot Gif Sundsvall med gott mot och chansen att ta sig upp bland topp tre i tabellen.

Men det blev det inget av.

Den första halvleken på Tele2 Arena inleddes lugnt, och framför allt jämnt. Såväl Djurgården som Sundsvall bjöd stundtals på fint, kontrollerat, spel. Något som med tiden även resulterade i en del chanser.

Först ut handlade det om Djurgården. I den 23:e minuten blev debuterande Nicklas Bärkroth framspelad av Jonathan Ring på en omställning. Framstörtandes på bortre stolpen fick Bärkroth foten på bollen - men Sundsvalls målvakt William Eskelinen var med på noterna.

– Synd att det var så lång löpning innan, så där tappade man någon procent. Jag sträcker ut rejält och får till ett avslut som resulterar i en hörna. Hade varit fint att få in den, säger Bärkroth.

Därefter var det dags för Sundsvall att ta sig till ett par bra chanser. Några signerat Maic Sema, bland annat ett skott tätt utanför.

”Blåser ju inte straff om man inte filmar”

Men framför allt en chans efter ett distansskott från Juanjo Ciércoles, räddat av Andreas Isaksson. Returen blev en duell mellan Linus Hallenius och Jonas Olsson där Hallenius, möjligtvis dragen av Olsson, sköt bollen över.

– Ja alltså du ser väl hur mycket han sliter i mig? sa en frustrerad Hallenius till CMore i halvtid.

– Jag kommer aldrig lägga mig men spanjorerna vill ju att jag ska göra det. Han håller ju mig så det borde ju vara straff. Men va ska man säga? Vi vill inte att folk ska filma, men (domarna) blåser ju inte straff om man inte gör det.

Den andra halvleken fortsatte som den första. Nämligen jämnt. Först prickade Sundsvall ribban med ett distansskott, kort efter ett skott av Djurgården utanför. I den 70:e minuten hann även Jonas Olsson nicka in en boll i mål avblåst för offside.

Men till slut var det ändå Djurgården som öppnade målskyttet.

I den 76:e minuten var det Aliou Badji som fick chansen på en lång boll i djupet, stack iväg och kom fri med Eskelinen. Med bollen vid högerfoten gjorde Badji inga misstag, utan satte 1–0 med sitt tredje mål på de tre senaste matcherna.

Med det gick Djurgården mot ytterligare en seger och en stark uppladdning inför torsdagens Europa League-retur mot Mariupol.

Men Djurgården lyckades inte hålla i sin ledning.

”Är inte nöjda”

Blott fyra minuter senare fick nämligen Sundsvall chansen, Hallenius med en klack fram till Peter Wilson i djupled. Wilson - likt Badji - med fritt skottläge och inget misstag av honom heller.

1–1 på Tele2 Arena. Ett resultat som även höll sig matchen ut.

Det även om Sundsvall till och med kunde ha vunnit när Wilson fick ytterligare ett guldläge på slutet, men denna gång sköt utanför.

Trots det var det oavgjorda resultatet en missräkning för Djurgården, enligt Bärkroth som fick 90 minuter i sin första match för klubben.

– Jättekul att ha gjort debut men jag hade helst stått här med tre pinnar i bagaget. Så det känns surt.

Om sin egen form säger spelaren:

– Svårt att säga. Fysiskt känns det rätt så bra, men jag har inte spelat 90 min på länge och kommer direkt från en försäsong så det är en bit kvar till toppformen. Men det var ändå en rätt så hyfsad debut och det är kul att vara i gång.

Özcan: ”Vi får se vad som dyker upp”

Även Djurgårdens tränare, Özcan Melkemichel, var besviken över poängtappet.

– Jag är inte lika nöjd med poängen som Joel (Cedergren, Sundsvalls tränare). Men vi kanske inte skapar tillräckligt många klara målchanser för att vinna den här matchen, säger Melkemichel.

En positiv aspekt med matchen var dock Badjis målskytte. Djurgården har den senaste tiden jagat en ny anfallare på marknaden, men nu har alltså Badji klivit fram och hittat formen.

Något som även gläder tränaren, även om han medger att en ny anfallare ändå kan komma in.

– Det är en återkommande fråga, alla vet att vi letar anfallare. Men samtidigt har Badji börjat producera, vilket är jätteskönt. Han har gjort det bra men sen får vi se vad som dyker upp.

Djurgården är i och med det oavgjorda resultatet kvar på fjärde plats i allsvenskan. Sundsvall är i sin tur fortsatt sjua i tabellen.

Publicerad: