Fulham vann miljardmatchen – klara för Premier League

Publicerad 2018-05-26

Fulham FC är klart för Premier League.

På lördagskvällen vann man en dramatisk match mot Aston Villa med 1–0.

Därmed kan Londonlaget räkna hem drygt två miljarder kronor.

Fulham missade direktplatsen till Premier League med två poäng. Men efter att först ha besegrat Derby i ett dubbelmöte och Aston Villa i play off-finalen är laget från södra London klara för en återkomst i högstaligan.

Stor hjälte mot Villa blev lagkaptenen Tom Cairney som gjorde matchens enda mål i mitten av den första halvleken.

Segern gör att Fulham över de kommande tre säsongerna kommer kunna räkna in drygt två miljarder kronor. Skulle man dessutom hålla sig kvar i Premier League nästa år får man ytterligare en dryg miljard.

Grealish i centrum

Precis som vanligt var dramatiken ständigt närvarande. Lagen bytte anfall med varandra och ingen spelare lade fingrarna emellan i närkampsspelet.

Efter 23 minuter öppnades också målskyttet. Supertalangen Ryan Sessegnon hittade fram med en djupledsboll till Tom Cairney som säkert placerade in 1–0 till Fulham.

Aston Villa pressade på hårt i den andra halvleken och 22-årige Jack Grealish låg bakom det mesta. En knapp kvart efter pausvilan ropade Fulham efter ett rött kort på den unge mittfältaren efter att han kapat målskytten Cairney, men Grealish klarade sig undan med en varning.

I stället var det Londonlaget som med tjugo minuter kvar blev decimerade till tio man. Mittbacken Dennis Odoi kom snett i en tackling på just Grealish och fick sitt andra gula kort i matchen.

Kvitteringen nära

Det röda kortet till trots så lyckades Fulham hålla undan. På stopptid hade Aston Villa en nick precis utanför Marcus Bettinellis högra stolpe, men kvitteringen uteblev. Därmed är Fulham tillbaka i Premier League efter fyra år i The Championship.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se