Bekräftat: Djurdjic lämnar Hammarby

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Nikola Djurdjic träningsvägrade efter att Hammarby nobbat ett bud från en kinesiska klubb.

Nu är han klar för Chengdu Better City.

– Han kom som en bad boy, spelade som en bad boy och lämnar som en bad boy, säger sportchefen Jesper Jansson.

Nikola Djurdjic åkte till Kina förra veckan för att göra klart med kinesiska Chengdu Better City. Affären har dragit ut på tiden, men på fredagen blev övergången officiell.

– Den kom lite som en överraskning. Vi har planerat för Niko. Sedan han kom till klubben har han varit katalysatorn för att sätta vårt spelsätt. För mig personligen är det ett hårt slag för det är min gubbe. Men det har man lärt sig i det här jobbet, att man får sina favoriter och så blir man besviken och så får man gå vidare, säger sportchefen Jesper Jansson.

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

”Hela jävla världsfotbollen spricker”

Jansson är dock inte nöjd över sättet Djurdjic lämnar.

– Det är ingen hemlighet. Jag tycker det måste bli mycket mer tydligt att om man har kontrakt så är det klubben som kontaktar klubben. Annars spricker hela jävla fotbollsvärlden, vilket den redan gjort. Det är för mycket yttre påverkan från folk som inte ska vara inblandade, säger Jansson och fortsätter:

– Det är okej för en 33-åring, men inte för Nikola Djurdjic. Niko var en spelare som vi inte ville sälja, det fanns inget värde i det. Men man har ju en människa i det också, man vill ha spelare som vill vara här i slutändan. Det är där det ligger.

”Är inte okej”

Om Djurdjic träningsvägran under onsdagen säger Jansson:

– Det var bara knasigt. Det blir en situation som ni får reda på och så blir det ett rabalder. Det är liksom inte okej. Det är inget man ska behöva förvänta sig och de vet han om också. 

Hur skiljdes ni åt? 

– Vi skiljdes åt med en kram. Han var här i dag och han vet vad jag tycker, men sedan vet han också att jag tycker om honom väldigt mycket.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.