Göteborgs raseri efter hånet: ”Han får åka hem till dagis”

Av: Henrik Lundgren

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Bildbyrån

GÖTEBORG. Ett mål på stopptid sänkte Göteborg i Champions League.

Och fick Bayern Münchens tränare att håna Göteborgs tränare Marcus Lantz.

– Han blir väl vuxen någon gång han också. Jag hoppas att han mår bra i morgon när han tittar på sitt beteende i efterhand, säger Lantz.

Göteborg såg ut att få med sig ett fint resultat från det första mötet med den tyska giganten Bayern München. Elin Rubenssons kvittering på straff i den 85:e minuten gjorde att hoppet i alla fall levde inför åttondelsfinalreturen om två veckor.

Men på två minuters stopptid sköt Mandy Islacker in sitt andra mål för kvällen, vilket fick Bayern Münchens tränare Jens Scheuer att gå över de flesta sportsliga gränser vid sidlinjen.

Hånfulla gester

Redan efter tyskarnas första mål (på straff i den 75:e) minuten gjorde han hånfulla gester mot Göteborgs bänk, vilket fick både hemmapubliken och Göteborgs assisterande tränare Jörgen Ericson att reagera.

När Islacker sen sköt in avgörande 2-1 agerade han på samma sätt som delar av den tyska bänken gjorde efter Toni Kroos avgörande på stopptid i VM 2018 mot Sverige.

Domaren uppmärksammades på tyskens beteende och gav honom ett gult kort.

Efteråt var Marcus Lantz irriterad. Ute på planen tackade han samtliga tyska ledare för matchen, förutom just Scheuer.

– Snacka med honom? Nej, det fanns det ingen anledning att göra. Det är bättre att han återgår till sitt dagis i morgon.

Ett ytterst märkligt sätt att fira segern på?

– Ja, han verkade glad i alla fall… Nä, det var kindergarten över deras tränare. Annorlunda. Men han blir väl vuxen han också någon gång. 

”Lite respekt får man ha”

Vad sa han?

– Ingen aning. Men ja, jag tror att alla tittar på honom och… Lite respekt får man ha. För min del är det ingen fara, men mot mina spelare. Men det var väl kul för honom då. 

Bayern Münchens segermål var extremt tungt för Göteborg, som nu måste vinna med minst 2-0 i returen i Tyskland om två veckor.

– Det blir jobbigt nu. Nu måste vi åka ner och göra någonting. Vi måste hitta på något, det räcker inte att vinna med 1-0. Men kan vi ha den här inställningen och disciplinen som vi hade i dag så finns det ju alla möjligheter, säger Lantz. 

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.