Kenny Pavey slutar med att möta AIK

Av: Erik Karlsson

Publicerad:

Efter 21 år som elitspelare i Sverige avslutar Kenny Pavey, 40, sin spelarkarriär – med att möta AIK.

– Det är galet, helt galet, säger han till Fotbollskanalen.

1998 kom Kenny Pavey till Ljungskile på lån från Sittingbourne FC i hemlandet England.

Sedan blev han kvar. Sex år till i Ljungskile innan han slog igenom på allvar i AIK där han blev svensk mästare 2009.

Han lämnade klubben 2011 och har förutom en comebacksäsong i klubben sakta försvunnit allt mer under radarn i superettan, division ett och nu som spelande tränare för Enskede i divsion 2.

Men nu har den löpstarke yttern bestämt att karriären tar slut efter den här säsongen.

”Det är förutbestämt”

– Det var ett svårt beslut faktiskt. Jag känner mig fortfarande tillräckligt fit för att spela. Det är inte kroppen, utan mer tidpunkten. Jag är tränare också och jobbar så det blir lite för mycket. Så det är mer det än fotbollen. Men det är svårt, väldigt svårt. Jag har spelat seniorfotboll sedan jag var 16 år gammal, så det är 24 år av fotboll och det är sorgligt om jag ska vara ärlig, säger han till Fotbollskanalen.

Avslutet blir minst sagt speciellt. Enskede har lottats mot AIK i cupen och matchen har efter flera schemakrockar flyttats till årets sista match. Enskede IP höll dessutom inte måttet för spel så matchen kommer spelas på Friends Arena, Kenny Paveys tidigare hemmaborg.

– Det är en av anledningarna också. Jag skulle kunna spela vidare för 50 personer någonstans... och en hund! Eller så kan jag spela på nationalarenan, mitt gamla hem. Så allt pekade mot det, det är förutbestämt. Det har hjälpt att göra mitt beslut lite enklare. Jag är 40 år gammal. Det här tillfället lär inte komma igen, så det har hjälpt mig.

Foto: TT
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.