Målfest för Juve mot Serie A:s mest läckande lag

Uppdaterad 2020-06-27 | Publicerad 2020-06-26

Serie A:s mest läckande lag mot Cristiano Ronaldo, Dybala och Higuain kunde bara sluta på ett sätt.

Lecce höll tätt i 45 minuter men i andra halvlek körde Juventus över gästerna och tog en enkel 4–0-seger.

Efter en klar 4–0-seger hemma på Allianz Stadium i Turin sätter Juventus ytterligare press på tabelltvåan Lazio.

Romlaget möter under lördagskvällen Fiorentina hemma och är med en match mindre spelad just nu sju poäng bakom Juve med tio omgångar kvar att spela.

Den gamla damens fredagskvällsmotståndare Lecce hade i de tre senaste matcherna släppt in hela 15 mål, mest av alla i Serie A med 60 insläppta totalt – men höll Juve mållöst under första 45 minuterna.

1+2 av Ronaldo

Men sedan kom storstjärnorna i gång.

Ett försvarsslarv av Lecce, trea från slutet och på nedflyttningsplats, gjorde att Cristiano Ronaldo kunde hitta Paulo Dybala som vackert placerade in 1–0 (53).

Ronaldo dunkade in 2–0 (62) via en straff mitt i målet och portugisen serverade inhopparen Gonzalo Higuain till 3–0 (83) med en fin klackpassning.

Holländske mittbacken Matthijs de Ligt nickade sedan in 4–0 (85) från nära håll när siffrorna rann i väg i slutet.

Cristiano Ronaldo är två i Serie A:s skytteliga med sina 23 gjorda mål, fyra bakom Lazios Ciro Immobile.