Han gjorde sitt första mål på en månad.

Gareth Bale har hamnat i Real Madrid-fansens skottglugg.

Det tidigare rekordköpet har varit skadedrabbad och haft svårt att leva upp till de högt ställda förväntningarna. Så sent som i fredags blev han utbuad av vissa supportrar i samband med ett sponsorevent i Madrid.

Samtidigt backades han av sina lagkamrater.

– Gareth jobbar hårt. Han vill göra mål och hjälpa laget att vinna, sa exempelvis Casemiro.

Men några mål hade det inte blivit sedan den 20 augusti, då han nätade i 3-0-segern borta mot Deportivo La Coruna.

Klassavslut

Nu är måltorkan över.

Bale fick äntligen jubla igen när ”Los Blancos” besegrade den här säsongsupptaktens stora överraskningslag Real Sociedad med 3–1.

Borja Mayoral hade gett Real Madrid ledningen i den 19:e minuten och därefter gjorde hemmalaget två raka mål, varav ett i egen kasse.

Och i den 69:e minuten sprintade Bale loss i djupled och chippade in bollen i mål fram till 3–1, vilket blev slutresultatet.