Roland Nilsson

Tobias Sana om nya tränareffekten: ”Har gått bort oss”

Av: 

Petra Thorén

FOTBOLL

GÖTEBORG. Rolle-effekten enligt Tobias Sana?

Den syns i presspelet.

– Vi har gått bort oss tidigare ibland, säger han inför mötet med FC Köpenhamn.

Tobias Sana.

IFK Göteborg är redo för sin andra match under nytt ledarskap.

IFK-profilen Roland Nilsson, som ersatte sparkade Poya Asbaghi som tränare förra veckan, tar efter segern mot Falkenberg nästa steg med sitt lag. FC Köpenhamn väntar i Göteborg när Europa League flyttar in på Ullevi.

Spelare pekade efter den första segern på tydlighet i spelet.

Tobias Sana benar ut en förändring mer detaljerat. En detalj som Roland Nilsson själv tryckt hårt på under den korta tid han varit på Kamratgården.

– Skillnaden är i presspelet. Innan har vi alltid pressat, pressat, pressat men nu när vi väl pressar så pressar vi. Ska vi ligga och avvakta gör vi det. Förut var vi ett presslag, du kan inte göra det över 90 minuter. Det är därför vi har gått bort oss ibland.

– Nu är det mer att när vi går upp i press gör vi det stenhårt, men när vi avvaktar gör vi det. Det får inte bli något mitt emellan. Det har vi ofta hamnat i när det gått dåligt för oss, säger Tobias Sana och påpekar:

– Där är skillnaden. Jag tror att han (Roland Nilsson) har sett det. Vi har haft det inpräntat i vårt spelsystem med Poya att vi alltid ska pressa. Det är en justering jag kan säga på rak arm och som han pekat på.

”Han är fantastisk”

Han är medveten om att Europa Leaguelaget FC Köpenhamn ställer andra frågor till IFK:s försvar än vad Falkenberg gjorde.

Det välkomnar Sana.

– Vi är ett spelskickligt lag, men vi måste vara medveten om att man får ligga lägre ibland och vänta på kontringslägen. Men det är ännu viktigare med balansen, säger Tobias Sana.

Lyckas de med omställningarna väntar ett sista hinder i FCK:s mål, den svenska landslagsmålvakten Karl-Johan Johnsson.

– Han är fantastisk. Men det var inget nytt. När jag var i Danmark och han kom dit var han väldigt bra. Men jag har studerat honom lite så visst finns det svagheter..., påpekar Sana.

Matchen spelas klockan 18.00 torsdag kväll i Göteborg.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se samtliga Champions League-matcher på C More! Beställ här

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

FCK:s passning till Wernbloom

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Roland Nilsson

Tobias Sana

Karl-Johan Johnsson

Europa League