Publicerad 2021-02-21

Spelet glimrade inte.

Ändå vann Djurgården enkelt mot Brage i cuppremiären.

Målskytt: Aslak Fonn Witry.

Djurgården behövde inte förta sig under 90 minuter mot Brage. Segern var lika ohotad som odiskutabel då ett blekt bortalag inte kunde hävda sig mot det allsvenska storlaget. Edward Chilufya skapade stor oreda för Brage med sitt rappa djupledsspel men var mannen bakom honom på högerkanten som skickade in 1–0.

”Jag hade tur”

Efter en frispark från Magnus Eriksson studsade bollen ut till Aslak Fonn Witry som stod beredd just utanför straffområdet. Högerbacken skickade iväg ett rejält skott som touchade två bortaspelare innan den dansande in i nätet förbi Viktor Frodig i Brage-målet.

– Jag har lite tur att den går i mål, erkände norrmannen efteråt.

Brage hade inget att sätta emot

Trots dominans var han inte så nöjd med spelet.

– En del saker bra, andra inte. Vi måste upp några hack, menade Fonn Witry som tyckte att laget behövde få bättre fart på bollen.

Djurgården behöll kommandot även efter paus. Spelet glimrade inte, men Brage hade inte kraft att gå till några särskilt farliga motattacker. Djurgården kontrollerade spelet relativt enkelt och borde ha gjort fler mål.

– Vi som lag gör en bra insats. Vi måste bli mer distinkta på sista tredjedelen och göra fler mål. Men jag är stolt över prestationen även om det bara blir 1–0, säger Magnus Eriksson som fick bära lagkaptensbindeln.

Matchen slutade därmed 1–0 till hemmalaget. I samma grupp förlorade Kalmar oväntat mot Umeå med 1–2.