Svanberg målskytt när Bologna förlorade

Publicerad 2020-10-18

Mattias Svanberg blev målskytt, men fick se sitt Bologna förlora.

Mattias Svanberg fortsätter att göra bra ifrån sig i Serie A.

Landslagsspelaren gjorde ett mål för sitt Bologna i derbyt mot Sassuolo, men fick sedan sitt lag tappa en till synes säker 3-1-ledning till förlust med 3-4 på 13 minuter.

Svanbergs mål betydde 2-1 för Bologna. Rodrigo Palacio frispelade svensken till vänster i straffområdet. Helt fri avslutade Svanberg elegant och slog in bollen bakom målvakten Andrea Consigli.

Svanberg blev utbytt i den 65:e minuten sedan Sassuolo precis reducerat till 3-2 och han fick bevittna Bolognas ras från bänken.

Tolv minuter senare stod det 3-4. Spiken i kistan var dessutom ett självmål genom Takehiro Tomiyasu med kvarten kvar.