Publicerad 2020-10-13

Jesper Karlsson fortsätter briljera i U21.

I dag stod han för ett hattrick mot Armenien i EM-kvalet.

Även Emil Hansson stod för ett hattrick och resultatet blev hela 10–0.

Det var Sverige som skulle få hemmafördel i kvällens match mot Armenien. Men på grund av reserestriktionerna spelas matchen på neutral mark, närmare bestämt i Polen.

Det verkade dock inte påverka Sverige. Efter en halvlek hade Jesper Karlsson, 22, gjort ett hattrick, med två straffar och ett spelmål. Det ger honom fem mål på två matcher i EM-kvalet.

– Jag gjorde många mål idag. Jag är ganska säker från straffpunkten så det är inga konstigheter, säger Karlsson till C More efter matchen.

Inhopparen Paolos Abraham, 18, stod, redan vid sin första bolltouch i matchen, för ett riktigt klassmål. Bollen gick i en perfekt båge över både försvarare och målvakt, innan den landade i målet. Det gör Abraham till den första spelaren född 2002 som gör mål för U21-landslaget.

Dubbla hattrick

Efter det rann det iväg. Abraham gjorde ytterligare ett mål och Emil Hansson, 22, gjorde även han ett hattrick innan slutresultatet skrev till hela 10–0. Armenien hade inte en chans och på slutet kändes det nästan som att de gav upp. De fem sista målen gjordes på bara 16 minuter.

Jesper Karlssons fina prestationer har nått fram till Janne Andersson, förbundskapten för A-landslaget.

– Jag såg precis att det stod 3-0. Nu var det två straffar i och för sig. Jesper har vuxit oerhört och var pigg på januari-turnen. Sen får vi se när och om han blir A-landslagsspelare. Men han är självklart intressant för oss, säger Andersson, som för tillfället är på landslagssamling med A-laget.

För att ta sig vidare till EM nästa år behöver Sverige vinna sin grupp, eller vara bland de fem bästa tvåorna. Italien leder Sveriges grupp med 16 poäng, medan Sverige nu ligger på tolv poäng.