Publicerad 2020-12-03

0–2 efter 15 minuter.

Sen vände Milan efter bland annat ett drömmål av norske Jens Petter Hauge.

Segern gör att Milan avancerar till sextondelsfinal i Europa League.

Det blev en mardrömsinledning för Milan hemma mot Celtic. Innan en kvart hade passerat av matchen låg de under med 0–2. Först bjöd Rade Krunic på en jätteblunder som gav Celtics Tom Rogic möjligheten att ge gästerna en tidig ledning. Kort därefter utökades skottarnas ledning när Krunic återigen gjorde ett misstag som slutade med att Edouard kyligt kunde chippa in 0–2. Som om inte det vore nog tvingades mittbacken Simon Kjaer linka av skadad efter elva minuter.

Milan kom till spel utan Zlatan och på tv-bilderna syntes en tydligt missnöjd svensk på läktaren efter den tunga starten.

Men sen dröjde det inte länge innan vändningen tog fart. I den 24 matchminuten reducerade Milan med en läcker frispark av Hakan Calhanoglu och bara någon minut senare kvitterade spanjoren Samuel Castillejo.

Lille och Milan vidare

I den andra halvleken avgjorde Milan, detta efter ett imponerande solomål från norrmannen Hauge som först dribblade bort tre Celtic-försvarare och placerade in segermålet vid den bortre stolpen. Milan stängde sedan matchen med ett 4–2 mål där Hauge hittade fram till Brahim Diaz.

Milans tränare Stefano Pioli kommenterade vändningen till Fotboll Italia:

– Vi började matchen bra, men två misstag gav oss problem. Jag hoppas det kan bli en läxa som vi kan lära av i framtiden. Men trots att vi låg under med 0–2, var vi tvugna att fortsätta spela som ett lag, vilket vi gjorde i dag.

Målskytten Brahim Diaz uttalade sig efter om matchen och avsaknaden av Zlatan:

– Vi saknar 'Ibra' eftersom han är en fantastisk spelare, det är han som gör skillnaden. Men vi är fokuserade på att göra jobbet även när han inte är med oss, säger Díaz.

Segern innebär att Milan går upp på tio poäng i tabellen och är klara för sextondelsfinal i Europa League. Lille vann samtidigt hemma mot Sparta Prag efter en sen vändning med en man mer. Det gör att Lille också säkrat sin biljett vidare till slutspel.