”Haft problem i flera månader”

Lindelöf om smärtan: ”Väldigt ont”

Publicerad:
Victor Lindelöf har kämpat mot ryggsmärtan under hösten.
Foto: Clive Brunskill / TT NYHETSBYRÅN
Victor Lindelöf har kämpat mot ryggsmärtan under hösten.

FOTBOLL

Victor Lindelöf blir inte kvitt sina ryggproblem.

Nu berättar den svenske stjärnan att han behöver behandling – inför varje match.

– Det har varit tufft, säger han.

Lindelöf har haft problem med ryggen tidigare och har bland annat tvingats stå över landskamper på grund av besvären. Men inte förrän nu har 26-åringen varit så öppen med omfattningen av problemen och hur de egentligen påverkar honom.

– Jag har haft problem i flera månaders tid, säger han.

Det var i matchprogrammet till söndagens möte med Leeds som Lindelöf berättade att han plågats av smärtor – i flera månaders tid.

– Jag har haft väldigt ont och har fortfarande problem. Jag jobbar med det varje dag men spelschemat är väldigt, väldigt tätt så det handlar mest om att ha det under kontroll. Det har varit tufft, speciellt efter matcherna, men jag försöker vara smart med det, sa han, enligt Manchester Evening News.

Spelat extremt mycket

Det täta matchandet tär på svensken. Faktum är också att han är en av dem som spelar allra mest i hela världsfotbollen. Färska siffror från analysföretaget CIES visar att Lindelöf har sjunde mest speltid av alla utespelare år 2020. Han har gjort totalt 4 142 spelminuter det gångna året. Mittbackskollegan Harry Maguire har gjort 4 745 och har därmed spelat mest av alla (målvakter inräknade).

Foto: Skärmdump från Daily Mail

I söndagens match mot Leeds var Lindelöf tveksam till spel. Dels på grund av ryggen, dels för att han fick en smäll mot knät i mötet med Sheffield United i torsdags.

– Det var 50-50 att jag skulle spelade den här matchen, men jag lyckades ta mig igenom den trots att det gjorde ont. Jag vill hjälpa laget, säger Lindelöf enligt The Telegraph.

Fyra nya matcher

De engelska lagen är mitt inne i den intensivaste perioden av säsongen och United ska spela ytterligare fyra matcher de kommande elva dagarna.

Lindelöf har tidigare berättat att han haft problem med ryggen ända sedan tonåren.

– Jag har haft väldigt stora problem med ryggen förut, men det var mest i tidiga tonår då jag spelade hockey också. Jag hade för starka rumpmuskler. Senast jag hade det här var ungefär tre år sedan, sa han under en landslagssamling i höstas.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.