Berg matchvinnare i Atenderbyt

Målrekord av landslagsstjärnan: ”Min bästa säsong i Panathinaikos”

Av: Michael Wagner

Publicerad:
Uppdaterad:

Marcus Berg avgjorde Atenderbyt mot Olympiakos.

Målet innebar nytt rekord i ligamål för Berg – och att han svarat för lika många fullträffar totalt, 26 stycken, som Zlatan Ibrahimovic den här säsongen.

– Det här är min bästa säsong i Panathinaikos, säger Berg till Novasports.gr.

Olympiakos har ett relativt stort försprång i toppen av den grekiska ligatabellen, men söndagskvällens Atenderby var som vanligt en prestigedrabbning spelad inför enbart Panathinaikos hemmafans på Leoforosstadion.

Men för det gröna laget var det även viktigt att haka på övriga lag som gör upp om platser två till fem i tabellen som leder till playoff om grekiska ligans andra Champions Leagueplats.

– Vi måste fortsätta att jobba på nu hela vägen och ta med oss en bra form och självförtroende in i playoff, säger Berg.

Målformen håller i sig

Marcus Berg visade att målformen håller i sig. Efter en kvart tryckte han in 1–0 och matchens enda mål vackert på volley, liggande i luften från ett par meter utanför straffområdet.

– Det var ett svårt avslut. Jag är glad över att jag fick till skottet och att bollen gick i mål, säger han till Novasports.gr.

Det var Bergs nionde mål i de sex senaste matcherna och hans 18:e ligamål för säsongen.

Därmed är säsongen 2016/16 redan hans målmässigt bästa säsong någonsin. Tidigare bästanoteringen för Berg var 17 mål för Groningen säsongen 2008/09.

– Jag kände mig sliten i höstas, hade ingen energi ett tag, men hittade tillbaka till formen. Nu är det här min bästa säsong i klubben, säger Marcus Berg.

Med målen i grekiska cupen (3), Europa League (4) och i landslaget (1) är därmed Marcus Berg uppe i 26 mål för säsongen – lika många som Zlatan Ibrahimovic svarat för i Manchester United.

”Utvecklas hela tiden”

Sportbladet träffade Marcus Berg tidigare under säsongen i Aten, innan han på grund av skada missade VM-kvalet mot Frankrike.

Anfallaren förklarade då sin fortsatta succé i Grekland:

– Jag känner att jag utvecklas här hela tiden. Många av lagen är bra defensivt och det ställer krav på oss för att få till det offensivt. Sedan trivs både jag och familjen väldigt bra i Grekland, sa Berg till Sportbladet.

I vintras förlängde 30-åringen kontraktet som nu gäller till sommaren 2019.

Fin insats av Hult

Niklas Hult spelade också hela segermatchen, och var bra, mot Olympiakos som vänsterback. Duon samlas under måndagen med det svenska landslaget inför VM-kvalet mot Vitryssland på lördag.

Guillermo Molins fanns inte med i Panathinaikos derbytrupp.

Foto: LATO KLODIAN / BILDBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.