Uppdaterad 2021-04-30 | Publicerad 2021-04-29

I november 2019 fick Unai Emery sparken från Arsenal.

På torsdagskvällen fick han sin revansch.

Hans Villareal slog London-klubben med 2–1 i Europa Leagues semifinal.

Det tog bara fem minuter för Villareal att ta ledningen hemma mot Arsenal i Europa Leagues semifinal. Manu Trigueros stötte in 1–0 bakom en chanslös Bernt Leno, och London-laget var i underläge från start.

Efter en halvtimme dubblade Raul Albiol ledningen för de gula ubåtarna, och Arsenal var illa ute.

Utvisad – på båren

Men då klev domaren Artur Dias in i handlingarna. I minut 57 delade han ut ett tveksamt andra gult kort till Arsenals Dani Ceballos som visades ut.

Arsenal, som blev bättre efter utvisningen, tilldelades en kvart senare en lika tveksam straff. Nicolas Pepe stänkte dit 2–1-målet.

Men kvällens märkligaste händelse i den 80:e minuten. Hemmalagets Etienne Capoue tacklade Arsenals Bukayo Saka tufft, och åkte på sitt andra gula kort.

I situationen skadade sig fransmannen allvarligt, och bars ut på bår. Domare Dias väntade dock med att visa det röda kortet tills det att Capoue låg på båren.