Oavgjort mellan Real Madrid och Chelsea

Uppdaterad 2021-05-05 | Publicerad 2021-04-27

En fartfylld första halvlek, en mållös andra.

Chelsea hade initiativet, men får vända hem till London med oavgjort efter kvittering av Real Madrids anfallare Karim Benzema.

– Vi får leva med 1–1, säger Chelseas tränare Thomas Tuchel.

Chelsea tog sig an Real Madrid med stort självförtroende. Gästerna bad inte alls om ursäkt utan tog hand om tillställningen direkt och bjöd på en stark matchinledningen med ett rörligt anfallsspel som ställde till stora problem för Real Madrids trebackslinje, även den här kvällen utan Sergio Ramos.

Redan efter ett par minuter hade Chelsea ett superläge att ta ledningen när tyska anfallaren Timo Werner fick ett friläge från fem meter efter en väl avvägd nickpass av Christian Pulisic.

Men avslutet höll ingen klass och den förre Chelseamålvakten Thibaut Courtois fick ut en fot och räddade.

– Där måste Timo Werner göra mål, säger expertkommentator Bojan Djordic i Viaplay.

Det fanns fler kritiska röster riktade mot Werner.

– Alla säger att Timo Werner inte är någon naturlig avslutare och åter igen bevisades det i kväll, säger den före detta spelaren Steve McManaman till BT Sport skriver BBC.

Pulisic slog till

Men det dröjde inte länge innan Pulisic gav Chelsea ledningen. I den 14:e minuten kom amerikanen fri till vänster i straffområdet, lurade ner Real-keepern Courtois och satte 1–0.

Efter det tidiga målet och en stark start av Premier Leaguelaget jämnade spelet ut sig en aning och Real Madrids franska anfallshot levererade.

I den 23:e minuten prickade Karim Benzema stolpen, i den 29:e kvitterade han efter en fin aktion och ett stenhårt skott i straffområdet.

– Målet var välförtjänt och vi borde ha gjort minst ett till. Vi släppte in mer eller mindre från ingenting och det kan alltid hända mot individuell kvalitet, säger Chelseatränaren Thomas Tuchel till BT Sport.

Andra halvlek blev inte lika fartfylld och Real Madrid präglade matchbilden mer efter taktiska justeringar. Den förre Chelsea-stjärnan Eden Hazard, tillbaka efter skador, kom in i den andra halvleken men varken han eller någon av de andra Real-spelarna lyckades avgöra. Som mest hettade det till vid en hörna av Tony Kroos i den 89:e minuten.

Returen spelas på Stamford Bridge om en vecka och finalen i Istanbul den 29 maj.

– Vi får leva med 1–1, konstaterar Tuchel efter mötet i Madrid.

Eden Hazard gjorde comeback i Champions League när Real Madrid mötte Chelsea.