Kristianstad nära heroisk comeback – Rosengård vidare

Publicerad 2021-03-27

Rosengård hade en 3–0-ledning efter en halvtimme och såg ut att gå till semifinal på högst komfortabelt vis.

Men det blev stor dramatik i stället.

Kristianstad hämtade upp underläget men lyckades aldrig fullborda vändningen – när ett 3–3-resultat likväl tog Rosengård till gruppseger och semifinal i svenska cupen.

– En märklig match, säger lagkapten Caroline Seger till Sportbladet.

I början av veckan presenterade Rosengård sitt nya anfallsnyförvärv Stefanie Sanders.

22-åringen, som kommer närmast från Bundesliga och Freiburg, anslöt till laget i torsdags.

Två dagar senare stod hon med i den Rosengårdstartelva som under lördagen mötte Kristianstad i en direkt avgörande match om gruppsegern och semifinalsavancemanget i svenska cupen.

Sanders behövde inte ens åtta minuter för att tacka för förtroendet, när hon efter ett fint anfall kunde placera in 1–0 på tavlan.

Och det blev startskottet för en Rosengårdsrivstart hemma på Malmö IP.

I minut 14 prickade Sanne Troelsgaard rätt med ett vackert distansskott, och kvarten senare hade Hanna Bennison ökat på till 3–0.

”Känns konstigt”

Där och då såg det ut att bli en högst behaglig Rosengårdsresa mot semifinal.

Det blev det dock inte.

Fjolårssuccén Therese ”Sessy” Åsland visade att formen fortsatt är på topp när hon föjde upp en 3–1-reducering på ett välcurlat distansavslut med att skruva in en hörna direkt i mål till 3–2 innan pausvilan.

– Det känns konstigt att ta med sig det resultatet in i halvlek. Sen blir det lite panikartat, säger Caroline Seger till Sportbladet efter matchen.

Mitt i den där paniken i andra halvlek skulle Kristianstad hitta kvitteringen också, när Jutta Rantala placerade in 3–3 på en straff i minut 86.

Chanser att också fullborda vändningen existerade i slutminuterna.

”En del trötta huvuden”

Men när slutsignalen gick så stod det 3–3 på tavlan – vilket innebär att Rosengård trots allt vinner gruppen på målskillnad och går vidare till semifinal.

Vad känner man främst? Glädje över avancemang eller besvikelse över tappad 3–0-ledning?

– Det är en konstig känsla när man spelar ut dem i 30 minuter och sen tappar till 3–3. Vi är ett lag som vill spela bra fotboll och vinna matcher. När det ser ut så här är det frustrerande. Men det viktigaste är att vi gick vidare, säger Caroline Seger.

Hon tror också att det tajta matchschemat (med CL-match i München så sent som i onsdags) har satt sitt spår.

– Det var en del trötta huvuden, men så klart inte så konstigt med tanke på vad vi kommer från.

Semifinal på bortaplan

Även om avancemanget löstes så blev dock Rosengård inte en av de två bästa gruppettorna. Vilket innebär bortamöte mot antingen Häcken eller Umeå i semifinalerna, som lottas på måndag, klockan 15.00.

– Det känns också så klar inte optimalt med tanke på att vi möter Bayern på torsdag... Men det är bara att gilla läget. Vi har själva satt oss i situationen, säger Seger.