Publicerad:
Uppdaterad:

Kristianstad vinnare i uppskjutna matchen

Av: Emelie Fredriksson

Publicerad:
Uppdaterad:

Matchen i Umeå snöade bort och Kristianstad fick bo över.

Men där tog de negativa konsekvenserna för gästerna slut.

När väl matchen kunde spelas tog Kristianstad en utklassningsseger – i rätt tröjor.

Efter uppvärmningen inför det damallsvenska mötet mellan Umeå och Kristianstad igår började snön vräka ner och det vita snötäcket på fotbollsplanen lyckades inte skottas bort.

Matchens sköts upp en dag, vilket gjorde gästande Kristianstad oroliga rent ekonomiskt.

– Att boka en ny resa nu kostar någonstans 100 000 plus. Det är inga småpengar för en klubb i situationen som man är i nu mitt i pandemin. Man är i behov av alla pengar, sa tränaren Elisabet Gunnarsdottir.

Mace tvåmålsskytt

Matchen kunde spelas under eftermiddagen i dag, och Kristianstad får i alla fall inga extra kostnader helt i onödan.

Tabelltrean tog en övertygande 4–0-seger mot Umeå och är nu också bara två poäng bakom formsvaga FC Rosengård på andraplatsen.

– Vi är mer fokuserade på Rosengård och tittar inte bakåt. Om vi kan fortsätta som nu är det inte omöjligt att bli tvåa, säger Hailie Mace till TT.

Amanda Edgren inledde målskyttet redan i den 17:e minuten innan Hailie Mace blev tvåmålskytt inom loppet av två minuter i andra.

– En härlig känsla att få igång målskyttet. Har haft en del lägen tidigare men inte lyckats sätta dit den, säger amerikanskan.

Då hade redan Umeås mittback Sanna Kullberg fått syna det röda kortet i en frilägesutvisning vilket gjorde det svårt för hemmalaget. Jutta Rantala stod sedan för en riktig pärla när hon fastställde slutresultatet 4–0 med en riktig pangträff från 25 meter.

Fick spela i rätt tröjor

Den uppskjutna matchen gjorde också att Kristianstad kunde spela matchen i sitt egna orangea matchställ vilket inte var tanken igår. Lagets matchkläder kom nämligen bort vid flygresan, som innehöll ett byte, och Kristianstads plan var att i stället låna Umeås helvita bortaställ.

Inga konstigheter med dagens elva det är ju samma som igår. Fast denna gången har vi fått matchstället på plats så alla spelare har rätt siffror på ryggen,” skriver klubben på Instagram.

Kristianstad är fortsatt tre poäng före Linköping i den tuffa kampen om tredjeplatsen vilket i år betyder Europaspel.

Umeå är elva och nästjumbo på 19 poäng men har bara två poäng upp till sjundeplatsen.

Alla matcher i damallsvenskan sänds på Sportbladet Play.

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Publicerad: