Kristianstad rycker i striden om Europaplats

Uppdaterad 2020-10-05 | Publicerad 2020-10-04

Kristianstad startade matchen starkt, med fyra mål på första halvtimmen.

Kif Örebro lyckades snygga till siffrorna till 4–2 men trepoängaren gick till Skånelaget.

Med dagens vinst är de fortsatt trea i ligan och för tillfället är den sista Europaplatsen deras.

Det var en händelserik match i Kristianstad. Hemmalaget drog iväg redan från start och gjorde fyra mål under den första halvtimmen. Jutta Rantala stod för två av dem och redan där kändes segern klar.

Men precis innan halvtid fick Frida Skogman in bollen i mål för Örebro och matchen kändes plötsligt levande igen.

Rött kort till Örebro

Örebros inbytta anfallare Sara Lilja Vidlund fick se det röda kortet i mitten av andra halvlek. Bortalaget fortsatte dock kämpa och i minut 87 lyckades de reducera till 4–2, som också blev slutresultatet i matchen.

Kristianstads vinst gör att de fortsatt håller Linköping bakom sig. De behåller sin tredjeplats, som också är den sista Champions League-platsen.

Däremot är det sju poäng upp till FC Rosengård, som efter gårdagens match är på andra plats. Kopparbergs/Göteborg har ledningen, med ett poäng mer än Malmölaget.