Sebastian Andersson hyllas stort: ”Gör guld av skit”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Sebastian Andersson hyllas stort i Tyskland efter övergången.

FC Köln bekräftade under tisdagen Sportbladets avslöjande.

– Han gör guld av skit, säger tidigare lagkamraten Robert Andrich.

Sebastian Andersson har lämnat Union Berlin för FC Köln.

Den 29-årige landslagsanfallaren från Ängelholm har tilldelats tröjnummer 9, gör sin första träning med nya laget under onsdagen och rapporteras spela från start i Bundesliga-premiären hemma mot Hoffenheim på lördagseftermiddagen.

Stora tyska tidningen Bild har en intervju med tyske mittfältaren Robert Andrich som kommer att sakna svensken i Union Berlin.

– Sebastian Andersson gör guld av skit, han var guld värd för vår spelstil på sättet han tog emot bollarna och fajtades i dueller. Det är ett tungt tapp för oss, säger Robert Andrich.

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

”Fantastiska derbyn”

Sebastian Andersson jagades också av ligakonkurrenten Schalke som var tvunget att dra sig ur affären på grund av ekonomin.

Efter att ha lämnat IFK Norrköping har Sebastian Andersson spelat en säsong i Kaiserslautern och tre säsonger i Union Berlin, förra säsongen blev det tolv mål på 33 matcher i Bundesliga.

– Jag är otroligt glad för Sebastian Anderssons skull, han har haft en kometkarriär de senaste tre-fyra åren. Jag känner väl till det här fotbollstokiga området i Tyskland från min egen karriär, han kommer få uppleva fantastiska derbyn mot Dortmund och Mönchengladbach, säger rådgivaren Martin Dahlin.

Sebastian Andersson har skrivit ett treårskontrakt med FC Köln med en bruttoårslön på 26 miljoner kronor plus bonusar, FC Köln ska ha betalat 60 miljoner kronor i övergångssumma till Union Berlin.

Tidigare har svenskarna Benny Wendt, Roger Magnusson, Christer Fursth och Mikael Ishak spelat i FC Köln.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.