Segers utspel mot värsta konkurrenten

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

GÖTEBORG. Uppehåll i seriespelet, då ger Caroline Seger guldstriden bränsle.

Rosengårdsspelaren kritiserar konkurrenten Kopparbergs Göteborg för att tänka kortsiktigt och agera märkligt kring Emma Berglund.

– Det är många kontrakt som skrivs väldigt kort, säger mittfältaren.

Det är landslagsuppehåll och damallsvenskan vilar.

Men debatten pågår. Dagen före EM-kvalmötet med Ungern i Göteborg fick Caroline Seger frågor om vad hon tror är orsaken till Rosengårds och Kopparbergs Göteborgs dominans i seriespelet.

– Det är för att man satsar. Det ges bättre förutsättningar. Rosengård hade en period, den enda tror jag, där man var lite sämre om man ska säga så när man kommer tvåa eller trea, men annars har man varit i topp hela tiden. Det är en klubb som skapar de förutsättningar som finns för att få ut maximalt, säger Rosengårds spelare och landslagets kapten innan hon fortsätter och konstaterar:

– Det är likadant med Göteborg som också är ett lag som satsar, även om de skulle kunna satsa mer för att ta det sista steget.

Den givna frågan är förstås hur hon menar?

– Kontinuitet tror jag. Det är många kontrakt som skrivs väldigt kort. Spelare som kommer och går, jag tror att de behöver en mer kontinuitet i truppen och få ännu bättre förutsättningar runt om, utan att veta allt för mycket.

”Större förlust för Göteborg”

– Piteå vann ett år och då skrevs det mycket om att man kan vinna även om man jobbar halvtid men det tycker jag lite att gå bakåt i tiden. Bra jobbat av Piteå, men det är inte så vi ska satsa på fotbollen.

Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

I går kunde Sportbladet att avslöja att Emma Berglund, mittback och kapten i Kopparbergs Göteborg, inte får förnyat kontrakt. Klubben har valt att inte nyttja den option om förlängning som fanns i parternas avtal.

Det anser Caroline Seger, som varit lagkamrat med Emma Berglund, är märkligt.

– Jag tycker det är en spelare som varit en av deras bästa spelare så för mig är det konstigt att man inte väljer att satsa på en sådan fotbollsspelare. Tråkigt för Emmas del, det kommer att vara andra klubbar som tar henne. Det är nog en större förlust för Göteborg än för Emma.

Blir det Rosengård för Emma?

– Kanske det.

Sverige möter Ungern på Gamla Ullevi i morgon torsdag, 18.45.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.