Allsvenskan i fotboll

Lustig missar klassikermötet: ”Fortfarande borta”

Av: 

Makoto Asahara

FOTBOLL

Tre toppmatcher på åtta dagar.

Då saknar AIK alltjämt en av sina viktigaste försvarspjäser.

Mikael Lustig tränade inte under fredagen och missar klassikermötet mot IFK Göteborg på lördag – och kanske även mer än så.

– När vi går in i nästa vecka på måndag ska vi göra en ny undersökning och titta hur det ligger till, säger tränare Bartosz Grzelak till Sportbladet.

Såväl Mikael Lustig (skadad) som Alexander Milosevic (avstängd) saknades när AIK åkte till Sundsvall och hämta hem tre poäng förra helgen.

När stormöte mot IFK Göteborg väntar på lördagen så är Milosevic tillbaka. Däremot inte Lustig.

– Lustig är fortfarande borta, bekräftar AIK-tränaren Bartosz Grzelak efter fredagens träning, där Lustig inte närvarade.

Mikael Lustig.

Hur långt bort från spel är han?

– Vi får se. Upplevelsen var att den skadan han fick kanske inte var av den värsta karaktären. Men när vi går in i nästa vecka på måndag ska vi göra en ny undersökning och titta hur det ligger till.

”Får inte heller stressa honom...”

Tajmingen kunde varit bättre för AIK:s del. För efter matchen mot IFK Göteborg väntar Malmö FF på hemmaplan (onsdag) och Hammarby på bortaplan (söndag).

Finns det en risk att han missar samtliga tre matcher?

– Det vet vi inte. Vi får se på måndag. Det är svårt att säga. Men som tränare så vill du den typen av erfarenhet och rutin tillgänglig till den typen av matcher. Men vi får heller inte stressa honom så det blir något värre av skadan. Vi får se.

Även unge Amar Abdirahman Ahmed är fortsatt indisponibel för AIK på grund av skada.

Publisert:

LÄS VIDARE

Bank: Det är inte Guidetti-sväng på den refrängen

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

AIK Fotboll

IFK Göteborg

Mikael Lustig

Bartosz Grzelak