Publicerad 2022-05-28

1–1 i självmål och 1–1 på resultattavlan.

Mjällby och Kalmar delade på poängen och båda lagen tappar nu i toppen.

– Vi är inte nöjda, säger Kalmars lagkapten Oliver Berg till Discovery Plus.

Kan man inte göra mål själv så får man ta hjälp av motståndarna. Så verkade både Mjällby och Kalmar tänka i deras möte på Strandvallen i dag.

Efter 26 minuter lyckades Silas Nwankwo sprinta sig loss och få iväg ett avslut som till slut letade sig in i mål efter att ha touchat två Kalmar-försvarare.

I den andra halvleken tog Kalmar över spelet allt mer och man skulle få hjälp tillbaka när Adam Ståhl efter 73 minuter styrde in bollen i eget mål.

Kalmar pressade sedan på för ett segermål och närmast kom man med bara några minuter kvar.

Nahom Netabay gick omkull i straffområdet när han såg ut att bli fälld av hemmamålvakten och Kalmarspelarna skrek på straff men domaren friade.

I stället gick bollen gick vidare till David Olafsson som drog till mot det relativt öppna målet men den gick i stolpen och matchen slutade 1–1.

– Man är ganska nöjd med en poäng med tanke på hur andra halvleken såg ut, säger Mjällbys Jesper Gustavsson till Discoverys Plus.