Rött kort och straffräddning i slutminuterna

Real Madrid besegrade Athletic Club i finalen av spanska supercupen.

Mycket tack vare Luka Modric, 36.

Mittfältaren är den äldsta spelaren att göra mål i cupens historia.

Den kroatiske mittfältsgeneralen håller än.

Modric bjöd på både finlir och mål i finalen av den spanska supercupen, som spelades i Saudiarabiens huvudstad Riyadh.

Mittfältaren dunkade in 1–0 mot Athletic Club i den 38:e minuten, fint framspelad av en framstormande Rodrygo på högerkanten. Med sina 36 år och 129 dagar är han den äldsta målskytten i supercupens historia.

Frustrerad Simon

I början av andra halvlek utökade en annan veteran, 34-årige Karim Benzema, ledningen från straffpunkten, vilket fick målvakten Unai Simon att tappa humöret. Spanjoren tog ut sin frustration genom att ge stolpen tre välriktade sparkar.

Athletic fick en gyllene chans att närma sig målmässigt i den 87:e minuten, då Real-försvararen Eder Militao visades ut efter en hands i straffområdet.

Men Thibaut Courtois räddade den efterföljande straffen med en vacker fotparad, och Real Madrid kunde bevaka ledningen fram till slutvisslan.

Förkrossande finalfacit

Real Madrid har vunnit 12 av de 13 senaste finalerna de spelat, alla cuper inräknade, enligt statistiktjänsten Gracenote. Förlusten mot Atlético Madrid i den europeiska supercupen 2018/2019 är enda plumpen i protokollet.