”Det var knytnävar och allt”

Publicerad:
Nikola Djurdjic.
Foto: BILDBYRÅN
Nikola Djurdjic.

FOTBOLL

Tävlingsinstinkten gick överstyr i Kina.

I en träningsmatch utbröt storbråk.

– Den fick avbrytas, det var knytnävar och allt, säger förre Hammarbyanfallaren Nikola Djurdjic till Fotbolldirekt.

Fotbollen i Kina skulle ha börjat i februari, men den har varit uppskjuten i landet där coronaviruset spreds ifrån. Lång väntan på tävlingsmatcher för lagen i kinesiska Superligan och näst högsta ligan, men enligt det kinesiska fotbollförbundets ordförande Chen Xuyuan sker säsongspremiären i slutet av juni.

Inför den har lagen kunnat spela träningsmatcher. Och Nikola Djurdjic, som lämnade Hammarby för Chengdu Better City i kinesiska andraligan i vintras, vittnar om att det blev hätsk stämning på försäsongen.

”Var 15 mot 15”

– Första träningsmatchen avbröts efter en kvart, det blev en stor fight. Det var 15 mot 15, det var knytnävar och allting. Det lugnade ner sig men de tog beslutet att inte återuppta matchen. Jag stod bara vid sidlinjen och tittade på, jag ville inte vara involverad. Det kändes inte värt att gå in där i en träningsmatch och gruffa, säger Nikola Djurdjic till Fotbolldirekt.

– Folk var övertända, det är förståeligt.

”Minns knappt corona”

Bredvid fotbollsplanen har Kina lättat på restriktionerna, och enligt Djurdjic är coronaviruset inte längre något samtalsämne.

– Det är som om de knappt minns coronaviruset längre. Allt är öppet, det är massor av folk ute på gatorna. Man är privilegierad med tanke på hur det ser ut på många ställen nu.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.