City tog första titeln – historisk varning för Guardiola

Publicerad 2019-08-04

Nytt för i år är att även Premier League-tränare kan varnas.

Det tog heller inte lång tid för en rasande Pep Guardiola att straffas av den nya regeln.

Spanjoren fick syna det gula kortet när hans Manchester City besegrade Liverpool på straffar i Community Shield.

– Jag var bara orolig för hans skada, säger Guardiola om situationen.

Regeln som gör det möjligt att varna de engelska tränarna genomfördes av FA 2018, men Premier League-tränarna har fortsatt klarat sig undan med en muntlig varning.

Förra månaden uppdaterades reglerna och nu gäller de även på högsta nivå i den engelska fotbollen.

Pep Guardiola blev därmed historisk när han som första PL-tränare fick syna det gula kortet i dagens Community Shield-möte mellan Manchester City och Liverpool.

Ursinnig vid sidlinjen

Leroy Sané, som uppges vara nära en övergång till Bayern München, fick chansen från start i de regerande PL-mästarna men tvingades utgå skadad redan i den trettonde minuten.

När Joe Gomez sedan stämplade David Silva strax innan halvtid brast det för Guardiola som blev ursinnig vid sidlinjen och varnades.

Dessförinnan hade Raheem Sterling gett City ledningen från nära håll.

Sterling var nära att utöka ledningen i den andra halvleken, men stolpen stod i vägen.

Akrobatisk rensning på tilläggstid

Målramen räddade sedan City två gånger om, när både Virgil van Dijk och Mohamed Salah prickade virket inom en minut.

Men kvitteringen skulle komma. Ett ökat bollinnehav gav till slut resultat när Joel Matip nickade in 1–1 med knappa kvarten kvar.

På tilläggstid var Salah ytterst nära att skjuta hem titeln till Liverpool, men Kyle Walker svarade för en akrobatisk rensning på mållinjen och matchen fick avgöras på straffar.

Där blev Claudio Bravo i City-målet matchvinnare efter att ha svarat för straffläggningens enda räddning på Georginio Wijnaldums straff.

”Inga är redo fysiskt än”

– En tuff match. Inget av lagen är redo rent fysiskt än. Men det var kul att spela tävlingsmatch, säger Citystjärnan Kevin de Bruyne till BT Sports och fortsätter:

– Det märks att det är försäsong.

Efter slutsignalen satte sig Pep Guardiola ner framför långbordet på presskonferensen och andades ut.

Det var en tuff tillställning, menade också managern.

– Matchen var oerhört krävande. En riktigt bra första halvlek, där vi hade svårt att kontrollera långbollarna och andrabollarna. Men vi visste om att de (Liverpool) är bättre än oss på det, säger 48-åringen.