Vill inte uttala sig kring Granqvist

Janne Andersson: Har stor respekt för klubbarna

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Munkavle kring Andreas Granqvist och inga nyheter kring Robin Quaison.

Däremot säger Janne Andersson att Emil Forsberg, som lämnade EM-kvalkvalsamlingen i mars, inte har några restriktioner inför mötena med Malta och Spanien.

– Det finns ingen begränsning, säger Janne Andersson.

Det svenska fotbollslandslaget samlas på söndagen inför EM-kvalmatcherna mot Malta och Spanien. De gör det utan sin skadedrabbade lagkapten Andreas Granqvist som kanske ska spela allsvenskt Skånederby för Helsingborg mot Malmö FF innan han kommer till Stockholm.

”Stor respekt för klubbarna”

På grund av uppdraget i HIF på söndagen vill förbundskapten Janne Andersson inte heller uttala sig om Granqvists skadesituation.

– Han tillhör Helsingborgs IF så det är de som kommunicerar hur dagsformen är, så det får vi vänta och se. Efter matchen ansluter han till oss, då blir han vår spelare och då kan vi kommunicera. Vi är väldigt noga med allt runt skador och har stor respekt för att det är klubbarnas spelare när de är i deras verksamhet, säger Janne Andersson.

Inte heller kring Robin Quaison, som också har skadeproblem, har förbundskaptenen någon uppdatering. Där handlar det dock om att det helt enkelt inte finns något nytt att berätta.

– Men det finns inga återbud till samlingen. Quaison har fortsatt sin rehabilitering och det går fortsatt bra. Så inget är ändrat utifrån de planerna.

Forsberg tillgänglig fullt ut

Den positiva nyhet Janne Andersson ändå hade på söndagen rör Emil Forsberg. Mittfältaren lämnade landslagsamlingen i mars efter den första av två matcher men är nu fullt tillgänglig både till hemmamötet med Malta den 7 juni och bortamatchen mot Spanien den 10 juni.

– När vi gick in i förra samlingen var det tydligt att det inte var aktuellt med två 90-minutare. Det blev en 70 och sedan åkte han hem. Helgen efter spelade han med Leipzig i 75 minuter och sen så stod han över deras cupmatch tisdagen efter av samma skäl (ljumskproblem). De har matchat igång honom försiktigt hela vägen och senast jag pratade med Emil häromdagen så fanns det inga restriktionen på det sättet. Så jag tror inte att det är någon begränsning den här gången.

Foto: BILDBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.