Storklubbarna på jakt efter svenska backtalangen

Av: Petra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Hammarbys lovande försvarsspelare Lotta Ökvist kan vara på väg att lämna Sverige.

Enligt Sportbladets uppgifter finns det intresse från storklubbarna Arsenal och Bayern München.

– Vi har inte fått några officiella förfrågningar ännu kring Lotta, säger Johan Lager, Hammarbys sportchef.

Hammarbys Lotta Ökvist, 22, är en mycket lovande back. Hon tillhör U23-landslaget och beskrivs vara den som på längre sikt kan ta över efter Magdalena Eriksson och Jonna Andersson på A-landslagets vänsterkant.

– Det finns inte så många vänsterbackar som är vänsterfotade, säger sportchefen i Hammarby.

Spelarens agent Michael Kallbäck är inte sen med att dra sin slutsats ännu längre.

– Bortsett från Magda (Eriksson) och Jonna (Andersson) ser inte jag en annan spelare än Lotta som är bättre på den positionen, hävdar Michael Kallbäck.

Men frågan är var den unga spelaren ska fortsätta att utvecklas. Kontraktet med Hammarby går ut efter säsongen och redan inför den här säsongen var hon på väg att byta miljö i Sverige.

Enligt Sportbladets uppgifter finns det möjligheter till en ny satsning utomlands.

Var på besök på läktaren

Både hårt satsande brittiska Arsenal och tyska Bayern München ska, enligt uppgift, vara på jakt efter 22-åringen. Representanter från klubbarna ska ha varit på plats och studerat spelaren senast när Hammarby vann mot Kalmar.

Agenten Michael Kallbäck bekräftar att det finns ett konkret intresse för Lotta Ökvist, men vill inte berätta vilka klubbar det handlar om.

– Det har varit flera utländska klubbar och tittat på Lotta, senast var det ett par klubbar och då gjorde hon tre assist, säger Michael Kallbäck.

Johan Lager känner inte till storklubbarnas besök.

– Jag har inte hört att de kommit hit och det är inga som begärt biljetter eller gått via klubben. Men de kan ju haft folk här som köpt biljetter som alla andra, säger Johan Lager.

Hammarby mötte under torsdagen Umeå IK i en tidig seriefinal i Elitettan. Lotta Ökvist är en förklaring till klubbens framfart i seriespelet. Hon valde att stanna i Stockholmslaget inför den här säsongen trots intresse från flera klubbar och en långt gången diskussion med Linköping.

Hon valde Hammarby efter spel i amerikanske NWSL (Nations Womens Soccer League) där hon först representerade Boston Breakers och Orlando Pride.

– Hon kom till oss efter sin tid i USA där hon inte hade fått så mycket speltid. Hon mådde nog bra av att komma hem till Sverige. Inför den här säsongen hade hon många allsvenska erbjudande, men ville vara kvar och med oss på den här resan så vi förlängde och det kändes bra, säger Johan Lager.

Lotta Ökvist har ett kontrakt som går ut efter säsongen. Enligt Johan Lager finns det inga konkreta diskussioner med spelaren ännu om en förlängning.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN