Mignolet: ”Han är roligast i Liverpool”

Målvakten hyllar Salah och pekar ut två nyckelmatcher som förändrade säsongen

Av: Ibraheem Alsalman

Publicerad:
Uppdaterad:

Simon Mignolet, 31, har varit petad och utskälld.

Nu pekar han ut två matcher som kan ha förändrat lagets säsong helt.

– Vi slog PSG och Tottenham efter varandra i oktober, och då kände vi att vi inte behövde vara rädda för något lag, säger målvakten.

Liverpool kan i slutändan sluta med två tunga titlar i form av Champions League och Premier League. Men laget kan samtidigt riskera att gå titellösa en säsong till.

En som har varit med under hela resan och sett utvecklingen är Simon Mignolet. 31-åringen var given i startelvan men tappade sedan sin plats till Loris Karius och den här säsongen har Alisson Becker vaktat målet och gjort stor succé.

”Han är lagets skojare”

Nu berättar belgaren om säsongen och avslöjar samtidigt detaljer inifrån omklädningsrummet.

– Robertson, Milner och Van Dijk skämtar konstant och stämningen har verkligen varit jättebra senaste året. Jag har aldrig varit med i ett lag där omklädningsrummet varit så fritt från problem, säger Mignolet till Daily Mail och beskriver en annan spelare som roligast.

– Jag måste säga Sadio Mané. Han är lagets ”joker” (skojare). Han drar skämt hela tiden och det är oftast inte så roligt. Men vi skrattar med honom till slut.

1 av 2 | Foto: Rui Vieira / TT NYHETSBYRÅN
Simon Mignolet

Ger Salah straffråd

Oktober och november var tuffa månader rent resultatmässigt för ”The Reds”. Laget förlorade mot Napoli och Röda Stjärnan – samtidigt kryssade de mot Manchester City och Arsenal.

– Vi ställde oss frågan: varför gör vi så här? Men sen kom derbyvinsten 2 december i den 95:e matchminuten. Jag satt bredvid Adam Lallana och Divock Origi och började hoppa som ett litet barn. Jag hörde absolut ingenting för ljudet i arenan var så öronbedövande.

Den belgiska landslagsmålvakten hyllar sin lagkamrat Mohamed Salah och berättar hur de två tränar straffar tillsammans.

– Han sitter bredvid mig när vi åker på bortamatcher och brukar då fråga om straffar. Jag ger honom några råd och jag hjälper oftast honom på träningarna för att få det så realistiskt som möjligt, säger Simon Mignolet.

Publicerad:

LÄS VIDARE