Svenska stjärnorna om kärleken hemifrån

Magdalena Eriksson: ”Det är så himla stort”

Av: Frida Fagerlund, Petra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

RENNES. Svenska laget hyllas efter segern över Tyskland.

Nu hyllar stjärnorna fansen och svenska folket.

– Att få all kärlek är så himla häftigt och jag hoppas att vi kan inspirera och vara förebilder för en yngre generation, säger Magdalena Eriksson.

Det är dagen efter den efterlängtade segern över Tyskland. Landslaget vaknade upp på sitt slott på landsbygden en bra bit från matcharenan.

Det är kyligare utomhus i Frankrike den här söndagsmorgonen, men värmen brinner inombords.

Magdalena Eriksson är tacksam över stödet hemifrån. Svenska folket har följt VM-äventyret framför tv och storbildsskärmar.

– Det är så himla stort. Det är det som gör att det är extra kul att spela i landslaget. Man spelar för så mycket mer än för sig själv och sitt lag, det är ett helt land man spelar för, säger vänsterbacken.

Livet som VM-spelare innebär på många sätt en vardag i en bubbla.

Men efter matcherna tar spelarna sig friheten och njuter av stödet från nära, kära och svenska fans.

– Det blir mycket meddelande hemifrån, man följer det via sociala medier. Jag tycker att hela den biten känns väldigt kul och inspirerar mig att vilja ta oss ännu längre, säger hon.

Hur mycket har du sett av vad som sker hemma?

– Efter matcherna ser man det, sen kan det vara skönt att bo så här och komma iväg lite från verkligheten och vara i sin lilla bubbla.

Anfallaren Stina Blackstenius är också tacksam.

– Jag har märkt av ett väldigt stort stöd, det verkar som att det är många som följer oss och är glada över att det går bra för oss. Det är någonting som vi tar med oss och som man blir väldigt glad över. Det ger oss energi att fortsätta, säger hon

Publicerad:

LÄS VIDARE